Alimentele de post ultraprocesate. Cori Grămescu: Nu aduc niciun avantaj organismului.

Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu

Nutriționistul Cori Grămescu a vorbit despre alimentele de post ultraprocesate pe care mulți oameni le consumă în perioada de postire.

"Recomandarea mea este să evităm pe cât posibil produsele ultra-procesate de post cum sunt unele pate-uri de soia, crenvurști de soia, caşcavalul vegetal şi alte asemenea. Este de ajuns să citim etichetele acestor produse, pentru a vedea că au un aport de aditivi alimentari extrem de mare și că de fapt din punct de vedere nutrițional nu aduc niciun avantaj organismului. Aceste produse de post din comerț se pot înlocui cu succes cu pate-uri de nuci cu linte, hummus, pate de caju cu condimente sau brânză de caju şi nuci, care se prepară foarte uşor acasă”, a explicat Cori Grămescu pentru dcmedical.ro.

De asemenea, nutriționistul Cori Grămescu recomandă să acordăm o atenție sporită aportului de proteine din perioada postului și să consumăm cu precădere năut, mazăre, tofu, migdale și nuci, iar pentru a completa mesele, să apelăm la dovleac, fasole păstăi, rădăcinoase, spanac, broccoli sau conopidă, iar pentru sațietate să adăugăm la fiecare masă principală o cantitate mică de orez sau cereale integrale, cartof dulce sau paste de linte.

"În ultima săptămână de post este indicat să consumăm  morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, cartofi dulci, precum şi ardei sau roşii, legume fibroase care ne vor ajuta sistemul digestiv să facă față mai ușor meselor de sărbătoare ce vor urma”, mai spune Cori Grămescu.

Vezi și: Cum faci pate de post, acasă. Este mai sănătos decât cel din comerț! Cinci rețete ușoare

Trei idei de gustări pentru Postul Crăciunului

"Vă las 3 idei de gustări pentru post pe care le puteți încerca dacă nu mai aveți idee ce să mâncați. Chiar dacă țineți post este important să păstrați o alimentație echilibrată și să urmați regula de bază a unui regim alimentar sănătos normal: trei mese pe zi și două gustări formate din alimente hrănitoare cu un aport adecvat de proteine (surse vegetale) și un consum ridicat de legume.

- 2 finn crisp, 2 linguri de hummus și un ardei gras
- o roșie, 2 linguri salată de vinete și două felii de tofu
- o mână de nuci (20g) și un mar verde", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel