Alimentele de pe masa de Paști care te ajută să slăbești. Bilic: "N-ar fi rău să mâncăm mai des". Detox pentru ficat!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andreea Diana Sintean)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andreea Diana Sintean)

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paști, mai als că ne ajută și să slăbim.

"Suntem în Săptămâna Mare, au început pregătirile de sărbătoare. În meniul de Paște, trebuie să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care e bine să consumăm verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente.

Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism și echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida). Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.

Și pentru doamne am o veste bună: quercitina din ceapă și vinilditiina din usturoi inhibă transformarea pre-adipocitelor în adipocite și blochează acțiunea genelor responsabile de apariția unor noi celule adipoase. Deci consumul de ceapă și usturoi poate fi un ajutor pentru slăbit, prin limitarea expansiunii depozitelor de grăsime", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

"Au efect prebiotic, de creștere a imunității"

"Până și eventuala balonare nu trebuie privită ca un dezastru, este vorba de niște glucide complexe din ceapă și usturoi- fructozani- care fermentează. Însă ele constituie un substrat hrănitor pentru bacteriile benefice din colon și au efect prebiotic, de creștere a imunității. Cât despre halena neplăcută, aveți 2 variante: fie mestecați câteva crenguțe de pătrunjel (clorofila neutralizează mirosul), fie convingeți toată familia să aibă același meniu delicios și sănătos, bogat în ceapă și usturoi. 

Nu vă place carnea de miel? Atunci faceți stufat cu carne de pui sau de porc. Aveți arsuri de la ceapă și usturoi? Aflați că în varianta fiartă, adică în stufat, sunt tolerate mai ușor, iar conținutul mare de fibre accelerează digestia. Gătiți cu sos de roșii din belșug, crește absorția fierului din carne și din verdețuri…asta dacă mai era nevoie de argumente nutriționale", a mai scris medicul nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel