Alimentele dăunătoare pentru ficat: Două categorii trebuie excluse din dietă

foto pexels
foto pexels

Două categorii de alimente ar trebui excluse din dietă. 

Hepatologul Alla Iujnova spune că, pentru a ne menţine ficatul în stare normală, alimentele procesate şi prăjite ar trebui excluse din dietă.  Recomandările specialistului sunt date de MedikForum. Iujnova ne-a sfătuit, de asemenea, să nu ne răsfăţăm cu dulciuri şi prăjituri, nici şi cu băuturi carbogazoase şi sucuri de fructe.

Ea a explicat că alimentele enumerate cresc cantitatea de grăsime acumulată în ficat.

Alimentele bogate în sare afectează negativ şi ficatul, a adăugat ea: "Alimentele bogate în sare cresc riscul de boală a ficatului gras non-alcoolic", a mai spus ea.

Anterior, nutriţionista Larissa Faerman ne-a spus cum să spălăm corect legumele pentru a scăpa de pesticide şi ceară. Potrivit specialistului, dacă nu cumpăraţi legume şi fructe organice, ci unele obişnuite, atunci acestea trebuie spălate corespunzător înainte de consum. În acest scop, este suficient să le înmuiaţi timp de 10-15 minute în apă caldă cu oţet sau un preparat special pentru spălarea fructelor şi legumelor, relatează BGNES, conform Rador. 

Dacă ai aceste afecțiuni, NU trebuie să mănânci supă cu carne

Supele grase, cu bulion de peşte sau carne, pot dăuna persoanelor cu boli cronice ale pancreasului şi tractului gastro-intestinal. Aceste supe conţin de obicei o cantitate mare de grăsimi. Sunt mâncăruri bogate în calorii, deoarece conţin adesea cartofi şi paste.

Ciorbele grase nu trebuie consumate de persoane cu boli ale tractului gastro-intestinal: pancreatită, gastrită, colecistită, enterocolită. E bine să se înlocuiască cu supe de legume, care sunt considerate a fi dietetice, ele normalizează motilitatea tractului gastro-intestinal şi sunt capabile să compenseze deficienţa de vitamine şi oligoelemente.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel