O portocală de dimensiuni medii conţine 69,7mg de vitamina C, potrivit csid.ro. Iată care sunt fructele și legumele ce conțin o cantitate mai mare:
Ardei iute - 90 de grame de ardei iute tocat conţin 107,8mg de vitamina C.
Ardei gras roşu - 90 de grame de ardei gras roşu conţin aproape de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală - 190mg.
Ardei gras verde - 90 de grame de ardei gras verde conţin mai puţină vitamina C decât ardeiul gras roşu - 120mg, adică 200% din necesarul zilnic recomandat.
Varza kale - 100 de grame de varză kale conţin 80,4 mg de vitamina C.
Broccoli - 132 mg de vitamina C.
Papaya - 145 de grame de papaya oferă 88,3 mg de vitamina C.
Căpşuni - 140 de grame de căpşuni conţin 84,7mg de vitamina C.
Vezi și: Cum îți cureți rinichii în trei zile. Ce trebuie să bei și să mănânci. Totul este natural!
Conopida oferă 127,7 mg de vitamina C.
Varza de Bruxelles conține o cantitate generoasă de vitamina C - 74,8mg.
Ananasul conține 78,9 mg de vitamina C.
Din două fructe de kiwi obţii 137,3mg de vitamina C.
Mango conţine 122,3 mg de vitamina C.