Alimente mai scumpe, inflație record. Teodorovici, întâlnire cu Isărescu

Anul trecut, alimentele au cunoscut scumpiri substanțiale, ceea ce a determinat o creștere-record a inflației, în ultimii ani.

Prețurile la alimente au crescut într-un ritm alarmant, de la o lună la alta în 2017 și odată cu acestea, rata inflației a cunoscut o cifră record, lucru care-l îngrijorează pe ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici. 

Orlando Teodorovici și-a manifestat intenția de a discuta pe această temă cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, după ce președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a anunțat că-i va transmite o scrisoare lui Isărescu, pentru a lămuri aceste probleme.

„Orice astfel de creştere, fie că vorbim de inflaţie, de ROBOR, fie că vorbim de schimbul valutar sau multe altele, normal că se crează o îngrijorare, o să am o discuţie săptămâna viitoare cu domnul guvernator”, a declarat Orlando Teodorovici.

Un nou val de scumpiri

În medie, prețurile alimentelor au crescut cu 4% anul trecut. Cel mai mult s-au scumpit ouăle, cu 43% și untul, cu 23%, iar prețul fructelor proaspete a crescut cu peste 10%. Prețurile au cunoscut o pantă ascendentă și în acest an, când inflația a atins nivelul record de 4,3%, cea mai mare în ultimii 5 ani.

BNR nu vine cu vești tocmai bune, estimând un nou val de creșteri în primăvară. Până la finele anului, în România, inflația va ajuge la 3,5% conform celei mai recente estimări a BNR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel