Alimente care pot reduce inflamația. VEZI ce poți consuma

Pexels
Pexels

Există câteva alimente care sunt excelente în reducerea inflamației din corp. 

Bolile inflamatorii cronice pot fi ținute sub control cu ajutorul tratamentelor prescrise de medic, însă și alimentația are un rol important, mâncare putând provoca sau ameliora inflamația din corp. Printre factorii care susțin inflamația se numără stresul, alimentația inadecvată și activitatea fizică redusă. 

Există o serie de alimente care pot ajuta atunci când în corp există o inflamație cronică. 

1. Fructele de pădure

În fructele de pădure există o multitudine de fibre, vitamine și minerale. Deși varietățile diferă, căpșunile, afinele, murele și zmeura sunt cele mai comune surse de acești nutrienți. 

În fructele de pădure există antioxidanți numiți antociani, care pot ajuta la reducerea inflamației, sporirea imunității și reducerea riscului de boli cardiace. 

2. Peștele gras

Peștele gras este o sursă excelentă de proteine și acizi grași Omega-3 EPA și DHA. Toate tipurile de pește conțin acești acizi grași, însă macronutrientul abundă în somon, sardine sau hering. 

Studiile au descoperit că persoanele care consumă somon sau suplimente EPA și DHA au putut reduce markerul inflamator proteina C-reactivă (CRP). 

3. Brocoli

Broccoli este un aliment extraordinar de nutritiv. Este o legumă cruciferă din aceeași familie cu conopida, varza de Bruxelles și varza kale. Studiile au demonstrat că un consum ridicat de legume crucifere este asociat cu un risc scăzut de boli cardio-vasculare și cancer. 

Broccoli este bogat în sulforafan, un antioxidant care combate inflamația prin reducerea nivelului de citokine și NF-kB, care stimulează inflamația. 

4. Avocado

Avocado chiar își merită titlul de superaliment. Are în compoziția sa potasiu, magneziu, fibre și grăsimi monosatuarte benefice pentru inimă. De asemenea, avocado conține carotenoizi și tocoferoli, despre care există dovezi că pot reduce riscul de cancer. Tot avocado poate ajuta la reducerea inflamației în celulele noi ale pielii. 

5. Ceaiul verde

Probabil că este deja o informație cunoscută faptul că ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi care poate fi consumată. Multe dintre beneficiile sale se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare, în special unei substanțe numite epigalocatechin-3-galat (EGCG).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel