EXCLUSIV  Alianță USR-PNL la guvernare. Gușă, scenariu: Rezultatul care schimbă tot

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Cozmin Gușă a comentat, la DC News, posibilitatea ca USR și PNL să facă o alianță la guvernare, după alegerile parlamentare. 

După ce a afirmat că, în opinia sa, USR va obține „între 9 și 10%” la alegerile parlamentare, Cozmin Gușă a fost întrebat despre o alianță PNL-USR la guvernare. 

Consultantul politic a răspuns că „depinde cum rezolvă Klaus Iohannis ecuația geo-politică de tip concentraționar în care ne aflăm. Apropo de dorința și influențele SUA, Germaniei și Franței. Se vor fi terminat alegerile și în SUA la momentul deciziei pentru nominalizarea unui nou prim-ministru în România. Alegerile în SUA sunt pe 3 noiembrie”. 

„Vor deveni mult mai active în zonă, nu vor mai vorbi prin zona ambasadorului Zuckerman și atunci se va pune problema rezolvării acestei ecuații pe din doi. Eu nu cred că se va lua decizia guvernării României cu cei trei în acord, unul va pierde între SUA, Germania și Franța. 

Dacă pierde Franța, USR nu va fi la guvernare. În varianta în care câștigă Trump, atunci treburile sunt mai fluide. Klaus Iohannis va trebui să se orienteze și nominalizarea de prim-ministru va ține cont de cele trei influențe”, a mai explicat Cozmin Gușă la DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel