Alianţă PNL - USR - PLUS. Ce spune Dan Barna

Orban - Barna
Orban - Barna

Liderul USR, Dan Barna, a vorbit într-o conferinţă de presă de la sediul partidului despre o potenţială colaborare cu PNL în vederea alegerilor locale, astfel încât opoziţia actuală să câştige cât mai multe voturi în marile oraşe ale României. 

"În ceea ce am discutat noi în cadrul acestei alianţe, nu am abordat subiectul unei colaborari cu PNL. După alegeri sigur vor fi necesare astfel de lucruri, dar momentan trebuie să asigurăm funcţionarea alianţei. Acolo unde filialele noastre USR PLUS consideră susţinerea unui candidat unic cu cei de la PNL, vom lua în considerare acest lucru", a declarat Dan Barna. 

Vineri seara, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat la Digi24 că nu exclude o colaborare cu PNL la următoarele alegeri locale. 

"O să vedem care sunt obiectivele celor de la PNL, de exemplu. Vrem să lucrăm împreună într-un fel sau altul. Rezultatul de la europarlamentare încurajează mult Alianţa USR - PLUS, dar obiectivul nostru este să câştigăm toate oraşele mari, toate consiliile judeţene. Dacă ar exista o alianţă între USR-PLUS şi PNL, PSD ar rămâne doar cu câteva judeţe, undeva în sudul României. De ce să nu fie loc pentru o înţelegere politică, pentru a obţine majoritate? Am avut discuţii despre nevoia de a menţine legătura pentru ca la momentul oportun să avem deschiderea necesară de o parte şi de alta să putem discuta în mod pragmatic despre modul în care putem duce România mai departe. Vom conlucra cu acele forţe politice care sunt compatibile cu principiile şi valorile noastre. Nu vom renunţa la principiile şi valorile noastre!", a declarat Dacian Ciolos. 

 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel