Alianţă Cioloş - PSD la nivel european. Reacţia Alianţei 2020: Răspundem public

Alianţa 2020 USR - PLUS a transmis, pe Facebook, un punct de vedere oficial cu privire la scandalul iscat de o presupusă alianţă între Dacian Cioloş şi PSD la nivel european, după ce grupul SD şi grupul Renew Europe au făcut front comun împotriva lui Manfred Weber. 

"Competitorii noștri politici ori nu înțeleg cum funcționează Parlamentul European, ori pur și simplu folosesc populist zvonuri și le amestecă într-o ciorbă locală cu sferturi de adevăr. Doar așa se susțin acuzațiile că grupul european Renew, din care face parte și Alianța USR-PLUS, ar fi făcut, nici mai mult, nici mai puțin, „alianță cu PSD“.

Răspundem public la această acuzație halucinantă nu pentru a întreține o dezbatere, ci din respect pentru alegătorii noștri și pentru cetățenii de bună credință care pot fi induși în eroare de voci care erau, până azi, credibile.

Ce s-a întâmplat ieri este că, în urma consultărilor dintre aceste patru forțe politice, a reieșit că PPE nu are susținere majoritară pentru candidatul său, Manfred Weber. Din nou, nu ar trebui să fie o surpriză, noi am spus asta încă din campanie, dar alte partide au continuat să creadă altceva. Asta nu înseamnă că există o alianță între Renew și Socialiști. Majoritatea se va stabili în jurul programului politic în negociere, unde premisele unei majorități construite pe cele trei formațiuni mari - PPE, SD și Renew - par în acest moment viabile.

Ce e uimitor e că PNL uită că în fiecare legislatură din istoria recentă a Parlamentului European PPE a făcut majoritate cu Socialiștii. Noi nu putem gândi în logica lui Rareș Bogdan, să spunem că asta a însemnat că PNL era, de ani buni, în alianță cu PSD", au transmis cei de la USR-PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel