EXCLUSIV  ALIANȚA STRADA. Șontea, INTERVIU despre noul partid: Am primit diplome de la Jandarmerie

După jumătate de an de la protestele OUG 13 din iarnă, pe scena politică a apărut un nou partid care are ca scop să mențină trează vocea străzii, pentru dezvoltarea României și creșterea substanţială a nivelului de trai al tuturor românilor. Este vorba despre Alianța Strada. Sorin Alexandru Șontea, membru fondator, a acordat în exclusivitate un interviu pentru DC News în care a vorbit despre acest nou proiect.

În iarnă, câțiva protestatari (Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Șontea, Lucian Piucă), ce nu făcuseră până atunci, timp de 27 de ani, decât politica protestelor, au pus bazele ALIANȚEI STRADA - care nu se dorește a fi un partid politic de tip clasic, ci o formațiune a celor ce continuă să-și ceară dreptul la o viață normală, într-o societate normală, de care să se bucure și generațiile următoare.

Începând din această vară, ALIANȚA STRADA este partid politic, înscris la Tribunalul București și având o hotărâre definitivă de funcționare.

Cine se poate înscrie în Alianța Strada

În acest partid se pot înscrie toți românii care doresc să schimbe din rădăcini modul în care se face politică, să înlocuiască actuala clasă politică cu oameni noi, curați, neșantajabili, care să nu-și pună pe primul plan interesele proprii, ci să aducă România pe drumul normalității.

"Suntem în situația în care respectăm Constituția. În Alianța Strada se poate înscrie orice persoană care are domiciliul în România chiar dacă locuiește peste hotare, are drept de vot, nu i-a fost interzisă niciodată, prin lege, asocierea politică, nu face parte din alt partid politic. Dacă, în trecut, a făcut parte din alt partid și nu a ocupat o funcție de conducere acolo, nu este niciun fel de problemă. Ținem să precizăm acest lucru foarte clar: nu avem nicio problemă cu persoanele care au mai făcut politică și au fost membre în alte partide, dar nu dorim ca acestea să fi ocupat funcții de conducere în respectivele partide", a spus Sorin Alexandru Șontea pentru DC News.

Întrebat dacă se gândește ca la viitoarele alegeri, Alianța Strada să intre în Parlament, ne-a declarat: "Dacă nu ne-am fi gândit că putem intra în Parlament, nu ne-am fi apucat de acest proiect, fiind o muncă foarte complicată și grea. Să nu uităm că este un procent foarte mare de oameni care nu a votat la recentele alegeri. Dintre aceștia, mulți au ieșit ulterior la proteste pentru a-și striga nemulțumirile. Din această plajă foarte mare, credem că vom atrage în partid un număr considerabil de membri și simpatizanți încât să putem să ieșim în alegeri cu capul sus".

De 27 de ani, Sorin Alexandru Șontea a fost și este alături de oamenii care au ieșit în stradă

"Nu am părăsit niciodată stradă, chiar dacă am făcut acest partid. Aproape în fiecare zi suntem acolo, în Piața Victoriei. La evenimentele importante suntem în stradă. De curând am primit și diplome cu amenzi de la Jandarmerie. După ultimul marș la care am fost, noi, toți cei trei membri fondatori ai Alianței Strada, am primit diplome. Oricum, vom contesta amenzile", a mai zis Sorin Alexandru Șontea pentru DC News.

(w670)

"Noi nu am făcut politică niciodată. Începând de la Revoluție, am ieșit în stradă. Acum am considerat că a venit momentul să facem ceva pe plan politic. Repet: nu am părăsit niciodată stradă, chiar dacă am început munca pentru partid. Au început să ni se alăture și tinerii. Chiar ieri, un tânâr de 20 de ani ni s-a alăturat în acest proiect. Este un semnal", a mai spus Sorin Alexandru Șontea.

Colaborare cu alte partide

"Noi vom colabora cu orice partid care are principii asemănătoare cu ale noastre, dar nu vom adera la alt partid. Nu suntem în căutarea unui om politic recunoscut. Liderii vor veni pur și simplu dintre noi, din stradă", a conchis membrul fondator al acestui nou partid.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel