Alianța BINE va fi înregistrată săptămâna viitoare

Alianţa politică BINE - formată din PRU, PRM şi ND - va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare.
 
 
Alianţa politică Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (ND) va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare, a anunţat duminică preşedintele fondator al PRU, Bogdan Diaconu. 

„După 27 de ani de fărâmiţare, de dezbinare pe partea naţionalistă a eşicherului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentative pentru naţionalismul din România şi-au dat mâna şi sunt hotărâte să facă bine României. Astăzi am semnat protocolul de constituire a alianţei politice (...) Blocul Identităţii Naţionale în Europa, denumită prescurtat BINE (...). Protocolul va fi depus la Tribunal (...) cel târziu marţi sau miercuri”, a declarat Diaconu, potrivit Agerpres.

BINE a fost constituită de forurile de decizie ale PRU, PRM şi ND pe 25 martie. 

Alianța va avea o structură de conducere formată din trei copreşedinţi - Bogdan Diaconu, Adrian Popescu şi Tudor Ionescu - şi un birou permanent format din cinci reprezentanţi de la fiecare formaţiune, a afirmat Diaconu. 

[citeste si]

Diaconu a mai spus că alianţa BINE are obiectivul de a participa la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. 

Conform preşedintelui PRM, Adrian Popescu, alianţa BINE va fi "pro România". „Ne pare rău (...) că nu ne-am gândit să facem această alianţă înainte de alegeri, pentru că ne verificam potenţialul”, a spus Adrian Popescu. 

El a precizat că a discutat cu Gigi Becali şi are permisiunea lui să comunice faptul că acesta „va accesa la această alianţă, pentru că este un bun român”. 

La rândul său, Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a spus că alianţa este constituită „într-un moment cheie pentru România”. 

„Niciodată în istoria României trei partide naţionaliste nu s-au aliat”, a mai afirmat Ionescu, precizând că alianţa are nevoie de 9% din voturi „pentru a accede în forul legislativ european şi naţional”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel