Alexey Golovin, KMGI: Investiții URIAŞE în România, în următorii cinci ani

Alexey Golovin, vicepreşedinte KMG Internaţional,  a declarat joi,  la  summit-ul Energy Strategy Summit organizat de Energynomics, că România are un mare potențial de a contribui la securitatea energetică din regiune și de a deveni un centru energetic.

„Vreau să spun că, prin prisma experienței mele în România, KazMunayGas International este unul dintre cei trei producători de petrol și de rafinare a acestuia din România. Deţinem Rafinăria Petromidia la Marea Neagră şi avem una dintre cele mai mari rețele din țară. Operațiunile de bază ale Rompetrol se află în România. Avem o prezență mare în Moldova, Georgia, Bulgaria. Exportăm produse din România în alte țări europene, precum Serbia, Ungaria", a spus Alexey Golovin, vicepreședinte internațional KMG.

Din perspectiva acestuia, România are un mare potențial de a contribui la securitatea energetică din regiune și de a deveni un centru energetic. „Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că România în regiunea ECE are, fără îndoială, o mulțime de avantaje. Un prim avantaj incontestabil îl reprezintă poziția sa geografică și accesul la Marea Neagră", a punctat Alexey Golovin.

[citeste si]

„Este clar că România este foarte bine poziționată, dar aș dori să fac următoarea observație cu privire la potențialul său: toată lumea știe despre proiectul One Belt One Road de la Forumul Economic Davos. Este o inițiativă uriașă, la începutul acestei luni s-a anunțat că va încuraja probabil investiții de aproximativ 125 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Conform celor mai recente previziuni, aproximativ 11 miliarde din aceste investiții vor fi plasate în România în următorii cinci ani. Din perspectiva noastră, fiind un jucător de rafinare, avem un potențial enorm de a absorbi această investiție și de a consolida poziția României ca un centru energetic. (...) Credem că Guvernul poate încuraja aceste investiții și implementarea proiectelor de investiții. Ar trebui să existe previzibilitate, stabilitate, certitudinea că proiectele cu capital intensiv sunt asigurate și că activele sunt garantate. Astfel, proiectele de investiții vor veni în mod natural", a mai spus vicepreședintele internațional KMG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel