Alexandru Sasu: E foarte grav, ei nu înțeleg unde poate duce totul. Să încetăm!

Protest in Capitala
Protest in Capitala

Alexandru Sasu a vorbit despre protestele din ultimul timp.

În contextul în care unul din manifestanți a cerut „flăcări, fum și sânge pe străzi”, spunând că „probabil că așa se va rezolva problema”, făcând apel la revoluție, Alexandru Sasu a precizat:

„Este o diferență foarte mare. Acești oameni (nr. - intelectualii care aprobă astfel de manifestări și scandări vulgare) sunt mult mai vinovați. Sunt egali cu cei care i-au girat pe legionar și nu au fost puțini dintre intelectuali. Cei care i-au girat pe fasciști. Sunt mult mai responsabili pentru că influența lor este mult mai mare.

Dacă unul din aceștia (nr. - manifestanțu) instigă s-ar putea să nu fie atât de grav. S-ar putea. Dar oameni intelectuali, nu discut de calitatea morală, despre care am mari semne de întrebare, cel puțin la unii pe care îi cunosc bine,  acoperă zone de influență destul de mari. Iar ei vorbesc despre revoluția prin care unii consideră că au dreptul să omoare oameni, o girează.

E un întreg arsenal de lucruri care s-au întâmplat mereu. Dacă vă uitați în istorie, toate aceste lucruri, cu marșuri, cântece, au existat și la fasciști, legionari, comuniști. E foarte grav. Președintele girează acest lucru și nu spune nu, este foarte grav. E foarte grav că PNL nu spune președintelui lui că nu are dreptate și nu are voie să facă așa ceva. Sunt niște oameni care nu înțeleg unde poate duce ceea ce se întâmplă acum.

Știți câți au fost fasciști, legionari, comuniști la început? Să încetăm! (...) Așa a fost și în Germania până la naziști, așa a fost și în România până la legionari, așa a fost și în Croația până au apărut ustașii. Așa a fost peste tot. Până când au pus mâna pe putere. Știți câți au fost în 1933 fasciști în Parlament? A te face că nu vezi înseamnă a gira. Aș vrea să nu ajungem în ziua în care vom vrea să țipăm și nu o să mai avem cui să cerem ajutor”, a declarat Alexandru Sasu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel