Alexandru Rafila, secretar de stat la Sănătate

alexandru_rafila
alexandru_rafila

Premierul Victor Ponta l-a numit pe conf. dr. Alexandru Rafila în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății (MS).

Conf.dr. Alexandru Rafila, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Comisiei de epidemiologie din cadrul Ministerului, a confirmat pentru PaginaMedicala,ro: "Da, am accepat această funcție. Trebuie să vă spun că este o responsabilitate, pe care sper să o duc la bun sfârșit. Nu pot să spun că mă așteptam, dar am mai ocupat funcții adminsitrative în Ministerul Sănătății" .

Deocamdată nu se știe dacă noul secretar de stat va prelua funcția lăsată liberă de actualul ministru Vasile Cepoi sau vine în locul medicului Cristian Anton Irimie.

De asemenea, nu se cunosc nici atribuțiile pe care le va avea noul secretar de stat, deoarece "ministrul nu a avut timpul necesar să stabilească atribuțiile dr. Alexandru Rafila”, după cum a explicat ieri Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

"Aceasta este o decizie pe care o ia Guvernul, împreună cu Ministerul Sănătății. Probabil că peste câteva zile vom avea un răspuns în acest sens", a declarat și conf. dr. Rafila.

Alexandru Rafila este șeful Catedrei de Epidemiologie și Microbiologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitală. În perioada decembrie 2008-octombrie 2009 a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, iar între 2001 și 2004 a fost director general în cadrul aceleiași instituții. De asemenea, timp de un an și șase luni (decembrie 2004- mai 2006, n. red.), conf.dr. Rafila a ocupat funcția de director general al Institutului de Sănătate Publică București.

La nivelul Ministerului Sănătății, există trei functii de secretar de stat, una de subsecretar de stat, una de secretar general și una de secretar general adjunct, potrivit organigramei instituției.

Postul de subsecretar de stat  este ocupat de către dr. Raed Arafat, iar prof. dr. Adrian Streinu-Cercel figurează încă în funcția de secretar de stat, întrucât "deocamdată, decizia de eliberare din funcție a prof.dr. Streinu-Cercel nu a fost semnată de către premier. Guvernul este cel care decide cine rămâne și cine pleacă", a explicat Oana Grigore.

Chiar și cu numirea conf.dr. Alexandru Rafila pentru postul de secretar de stat la Ministerul Sănătății și păstrarea  prof. . Streinu-Cercel pe funcția actuală, tot mai rămâne un post vacant de secretar de stat, iar cel care va ocupa această funcție urmează a fi numit, de asemenea, de premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel