Alexandru Rafila, despre funcția de ministru al Sănătății: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta

Alexandru Rafila, despre funcția de ministru al Sănătății: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta
Alexandru Rafila, despre funcția de ministru al Sănătății: Dacă mi se va propune, probabil voi accepta

Alexandru Rafila a declarat că dacă i se va propune funcția de ministru al Sănătății probabil o va accepta. 

Alexandru Rafila, deputat și membru PSD, a declarat că, în cazul în care i se va propune, probabil va accepta postul de ministru al Sănătății în noul guvern PNL - PSD care se prefigurează, transmite Mediafax.

Motivele pentru care ar accepta să fie ministru al Sănătății

Rafila a declarat la Digi24 că acceptă din mai multe motive. Primul este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestația de până acum a Ministerului Sănătății. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.

În context, Rafila a spus că printre prioritățile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID și de decese. El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic și nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înțeleg gravitatea bolii. Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigații și de tratament, ceea ce ar reduce și presiunea pe spitale.

Rafila a identificat și o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă și în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluția epidemiei de coronavirus, dar și acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziția testelor pentru școli, care ar fi putu fi cumpărate mai ieftin în vară.

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE?”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluția și limitarea pandemiei.

De ce nu propune PSD-ul un premier. Rafila, sunat de președintele Iohannis?

Profesorul și politicianul Alexandru Rafila a intervenit miercuri seara în direct la România TV unde a vorbit despre mișcările de pe scena politică și în ce situație PSD-ul va propune un nume de premier al României.

”Vă dați seama că PSD nu avenit cu o propunere de premier la domnul președinte, iar lucrul acesta nici nu se va întâmpla decât în momentul în care PSD contează pe o majoritate. Noi nu o să mergem cu siguranță cu o propunere de premier în situația în care PSD, știți bine, chiar dacă a câștigat alegerile, este în continuare minoritar în Parlament. Decizia nominalizării unui premier aparține grupului de partide care stabilesc majoritatea”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă a fost sunat de președintele Klaus Iohannis în ultimele zile, profesorul Alexandru Rafila a răspuns:

”Domnul președinte Iohannis nu m-a sunat de foarte foarte multe luni așa că din punctul acesta de vedere... cred că m-a sunat de două ori, înainte de apariția mea în zona politică, perioadă în care mă invita și pe mine și pe alți colegi la niște consultări legate de gestionarea acestei pandemii, în cursul anului 2020”, a mai completat Alexandru Rafila. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel