Alexandru Rafila, avertisment pentru 2022: Primele luni ale lui noului an se anunță dificile

Foto: Facebook Alexandru Rafila
Foto: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu un mesaj pentru români.

În prima zi din anul 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi avertizează pe români că pandemia COVID-19 nu a trecut și că primele luni ale anului se anunță a fi dificile.

"Dragi prieteni, Vă urez sănătate și cât mai multe realizări în anul 2022!Primele luni ale lui noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți. Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună!

"Numai împreună putem reuși!"

Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite. Le mulțumesc colegilor mei din sistemul medical pentru efortul formidabil făcut în cei doi ani de pandemie! Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși!" a scris Alexandru Rafila pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: COVID-ul a admirat TĂCUT artificiile lângă oamenii fără măști și îmbulziți. Marile orașe din Romania, FULL de oameni de Revelion - FOTO/VIDEO

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, a anunţat când şi cum se termină pandemia

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a anunţat când se va termina pandemia, dar şi în ce manieră. 

"După doi ani, cunoaștem foarte bine acest virus. Cunoaștem măsurile care și-au dovedit eficacitatea în controlul transmisiei virale: masca, evitarea aglomerărilor umane, păstrarea distanțării sociale, igiena mâinilor și a căilor respiratorii, deschiderea ferestrelor pentru ventilația aerului, testarea și urmărirea contactelor.

Știm să tratăm boala provocată de virus și să ameliorăm șansele de supraviețuire a celor care suferă de forma gravă a bolii. Cu toate aceste cunoștințe și capacități, avem la îndemână oportunitatea de a termina cu pandemia pentru totdeauna", a scris el pe contul de LinkedIn, într-o postare intitulată "Speranța mea pentru sfârșitul pandemiei de COVID în 2022".

"Dacă punem capăt inechităților, punem capăt pandemiei și coșmarului global prin care trecem cu toții. Și e posibil", continuă mesajul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel