Alexandru Petrescu şi Hans Klemm, discuţii despre relaţiile România - SUA

Petrescu - Klemm
Petrescu - Klemm

Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a avut joi, 10 ianuarie 2019, o întrevedere la sediul ministerului, cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa, Domnul Hans Klemm.

În contextul în care dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii este un obiectiv prioritar al Guvernului României, agenda de sector ce ține de Parteneriatul Strategic dintre cele două state s-a concentrat pe subiecte legate de securitate cibernetică și dezvoltarea relațiilor comerciale. Demnitarul român a reiterat prioritățile Președinției române la Consiliul Uniunii Europene în sectorul digital, partea americană manifestându-și interesul pentru subiectele prezentate, atât din perspectiva națională, cât și europeană.

Cu ocazia acestei întrevederi, cei doi oficiali au subliniat importanța dezvoltării permanente a dimensiunii dedicate securității cibernetice a Parteneriatului Strategic, remarcând dinamica pozitivă înregistrată pe acest palier.

Dinamică ascendentă pe ambele paliere

„Cooperarea dintre cele două state în domeniul investițional și cel al securității cibernetice, sub egida Parteneriatului Strategic Romania-SUA, un reper esențial al politicii externe a României, este într-o dinamică ascendentă pe ambele paliere, cu o creștere a prezenței companiilor americane din domeniu pe piața românească, precum și cu o îmbunătățire constantă a practicilor de asigurare a securității cibernetice sporind siguranța în fața vulnerabilităților și amenințărilor”, a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Discuția celor doi oficiali a vizat și subiecte legate de dezvoltarea proiectelor legate de E-Tax, E-Privacy, E-Government, teme centrale atât pe agenda României, cât și a Uniunii Europene în domeniu. Cei doi interlocutori au apreciat buna colaborare dintre cele două state în domeniul tehnologiei informației și au convenit identificarea unor noi arii comune de interes economic și facilitarea interacțiunii directe între partenerii români și americani.

Vezi şi: Gabriel Oprea, dosar moarte Gigină. Decizia instanţei

Miniștrii cu expertiză la ”școala vieții”, acceptați de Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel