Alexandru Nazare: „Peste 50.000 de case de marcat au fost conectate la sistemul informatic MF-ANAF”

Facebook - Alexandru Nazare
Facebook - Alexandru Nazare

În România peste 50.000 de case de marcat electronice au fost conectate la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor și ANAF.

Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a postat pe pagina sa de socializare un scurt comunicat prin care anunță un prag pe care sistemul informatic al Ministerului Finanțelor și ANAF l-a depășit. Peste 50.000 de case de marcat au fost conectate, ușurând munca administratorilor de firme comerciale. 

„Am depășit pragul de 50.000 de case de marcat electronice fiscale conectate la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenul limită de conectare pentru marii contribuabili este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici și mijlocii, 30 noiembrie 2021. În consecință, încurajez cât mai mulți contribuabili, în special micii comercianți sau prestatorii de servicii (inclusiv de taximetrie), să nu aștepte până în ultimul moment și să inițieze cât mai curând procedurile de conectare prin intermediul distribuitorilor autorizați sau a unităților acreditate de service.Întregul demers de conectare vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date și eliminarea necesității depunerii anumitor declarații specifice, în fiecare lună. Specialiștii noștri asigură tot suportul necesar pentru inițierea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale”, a scris ministrul. 

Termen limită pentru conectarea caselor de marcat

Operatorii economici au obligația de a realiza conectarea caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, în cazul în care se află într-o zonă deservită de o rețea de comunicații. Toate procedurile trebuie făcute până la 30 iunie 2021 la aparatele de marcat electronice fiscale ce aparțin operatorilor economici încadrați în categoria marilor contribuabili și până la 30 noiembrie 2021 la aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

"Contribuabilii nu vor mai fi nevoiți să depună declarațiile specifice pentru că deja acestea se vor transmite în fiecare zi odată cu conectarea. La fel de important este că nu sunt sancțiuni în următoarele 3 luni. Termenul limită de conectare pentru marii contribuabili este de 30 iunie, iar pentru contribuabilii mici și mijlocii este de 30 noiembrie. Toate aceste termene le-am stabilit împreună cu Asociația Servisanților, care va avea și ea un rol important, pentru că servisanții operează aceste case de marcat. Am făcut o echipă de asistență tehnică care va sta la dispoziția contribuabililor pentru clarificări suplimentare. Există o secțiune distinctă pe site-ul ANAF-ului unde se pot găsi aceste informații, am creat de asemenea un ghid detaliat despre cum se poate efectua conectarea și o secțiune de întrebări și răspunsuri”, explica ministrul Alexandru Nazare, la începutul lunii, la Digi24.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy