Alexandru Dănăilă (PNL Brăila): Demarăm negocierile în vederea formării unei noi majorităţi în CJ şi schimbării preşedintelui

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că liberalii brăileni demarează discuţiile cu partidele de la nivel local, în vederea formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean Brăila, prin excluderea PSD, şi schimbarea preşedintelui CJ, social-democratul Iulian Chiriac.

Dănăilă a precizat că, în contextul scoaterii PSD de la guvernare în plan naţional, există şanse mari ca şi la nivel local să se întâmple acest lucru, având în vedere că, în momentul de faţă, din totalul de 33 de consilieri judeţeni existenţi în CJ Brăila, PSD deţine singur majoritatea simplă cu 14 consilieri, PNL are 12 consilieri, PND 2, ALDE şi PMP câte unul şi există şi un independent, scrie Agerpres.

"Preşedintele CJ trebuie să înţeleagă că majoritatea de care a beneficiat până acum nu îi poate acoperi în continuare greşelile şi eu sper ca toţi acei consilieri şi toate grupurile de consilieri din CJ să înţeleagă că, în acest moment în care există clar un val anti-PSD, un moment în care lumea încearcă să scape de dominaţia PSD din ultimii ani, putem şi la CJ Brăila să formăm o altă majoritate pe anumite proiecte care ar trebui implementate în CJ, pentru a aduce un plus în ceea ce priveşte nivelul de trai în judeţul Brăila", a declarat Dănăilă.

Preşedintele PNL Brăila a mai spus că, în cazul în care se va reuşi formarea unei noi majorităţi la nivelul CJ Brăila, din care să nu mai facă parte PSD, actualul preşedinte Iulian Chiriac ar trebui să îşi dea demisia şi "să se retragă cu demnitate" din funcţie, având în vedere că nu va mai acea susţinere şi autoritate.

"Eu sunt convins că domnul Chiriac, aşa cum a declarat de mai multe ori, în momentul în care va pierde majoritatea din CJ nu se va ţine cu dinţii de scaun şi va înţelege că cel mai bun lucru pe care îl poate face este acela de a-şi da demisia. Schimbarea preşedintelui CJ, conform legislaţiei în vigoare, se face cu două treimi din voturi. Trebuie să respectăm procedura şi nu spun că mâine vom schimba preşedintele CJ. Sunt consilieri PSD care, la un eventual vot secret, probabil că şi-ar da votul în favoarea demiterii preşedintelui CJ, ştiu asta din discuţii pe care le-am avut de-a lungul timpului cu unii colegi de la PSD", a afirmat Dănăilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel