Alexandru Cumpănașu, avertisment: Neo - sclavagismul - "ideologia" noii orânduiri globale

Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu

Alxandru Cumpănașu atrage atenția riscului care planează asupra omenirii, în contextul în care "nici măcar nu mai avem de-a face cu lideri democratici care să invoce pretexte pentru acțiunile militare". Cumpănașu spune că el crede deja în iminenta aruncării omenirii în haos și autodistrugere indiferent că va fi un conflict regional cu implicații globale sau un conflict global și chiar dacă pentru unii pot părea fantezii, "realitatea îi va lovi extrem de crunt și brusc".

"Nu mă îndoiesc că există vreun cetățean cu un minim simț al responsabilității față de el sau copiii lui care să nu se întrebe măcar o dată: "încotro o ia omenirea"?!...sau "ce se va întâmpla cu copiii mei peste 1 an, 5 ani, 10 ani, etc"...

După secole de stabilire a unor repere și reguli, astăzi relațiile dintre state și politica internațională se întorc încet dar sigur către "mofturi" personale ale unor despoți, reducerea argumentelor din acțiunile de politică externă la nivel de propagandă banală și necredibilă și la volatilitatea principiilor sau valorilor umane.

Pe scurt, omenirea trece prin cea mai periculoasă perioadă din întreaga sa istorie modernă. Și nu pentru că am fi descoperit că ipocrizia și pragmatismul domină politica externă ci pur și simplu pentru că statele ajung să fie conduse de "prietenii familiei flinstone", cu aceleași apucături, circumvoluțiuni și instincte ca ale șefilor de trib.

În ultimii 10 ani ideea de "flower - power" din anii 60 - 70 a fost înlocuită de "gun - power", diplomația începând să aibă mai mult un rol decorativ și menit sa înfrumusețeze incultura, ambițiile personale sau despotismul simplist al unor lideri pentru care războiul pare a fi din ce în ce mai mult singura modalitate de satisfacere personală și, eventual, de înțelegere a valorilor umane.

Acum 3 ani scriam despre probabilitatea unui război regional pe baza mișcărilor broweniene ale liderilor marilor puteri. Acum îndrăznesc să spun că nu mai cred în probabilitate ci deja în iminenta aruncării omenirii în haos și autodistrugere indiferent că va fi un conflict regional cu implicații globale sau un conflict global. Introducerea forței brute în schimbul oricărei formule de negociere și reînceperea înarmărilor cu armament au fost semnele vizibile ale dispariției predictibilitate și coerentei în politica externă.

În acest context, în care nici măcar nu mai avem de-a face cu lideri democratici care să invoce pretexte pentru acțiunile militare, totul se reduce la o logica primitiva: cât ești de mare, puternic, înarmat și ce teritorii poți ocupa.

Desigur pentru cei care citesc aceste rânduri în secolul XXI de pe smartphone-ul, laptop, tableta, ceas inteligent, etc. pot părea fantezii însă, ca de multe ori în istorie, realitatea îi va lovi extrem de crunt și brusc, întorcând omenirea cu secole în urmă într-o clipă", scrie Alexandru Cumpănașu.

Citește continuarea pe aid-romania.org

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel