Alexandru Ciucu, designerul lui Klaus Iohannis, mesaj cutremurător despre fostul principe Nicolae

Designerul familiei prezidențiale, Alexandru Ciucu, a scris un mesaj despre prietenul său, fostul principe Nicolae.

Iată mesajul publicat de Alexandru Ciucu, pe pagina sa de Facebook:

"Prietenul meu, Principele

Am aflat cu stupoare și regret, despre decizia MS Regelui Mihai al României, de a retrage titlul de Principe al României și apelativul de Alteță Regală, nepotului său Nicolae. Nu înțeleg acest gest, așa cum cred că nu-l înțelege nimeni, în afara Familiei Regale. Nu-l înțeleg cu atât mai mult, cu cât lucrurile păreau ca merg într-o direcție foarte bună pentru viitorul Casei Regale.

Îl cunosc destul de bine pe Principele Nicolae și încă de la prima întâlnire am avut sentimentul că titulatura de Principe nu este doar un nume cu care s-a trezit peste noapte. I se potrivește pur și simplu. Este educat și construit în sufletul său, să facă cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca la una din prezentările mele de la Monaco, să-l am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia să petrecem câteva zile împreuna. Rar am întâlnit un om atât de tânăr și de important în același timp, să fie atât de modest, deschis și sufletist. A fost începutul unei frumoase prietenii, capabilă să treacă peste apelative și formalități de adresare. Am convenit totuși că dacă suntem în public să ne adresăm cu apelativele consacrate, "Alteța Regală", respectiv, "Domnule". Și asa am făcut. Până astazi, când oficial nu mă mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul "Alteța Regală".

Pe de altă parte, nu sunt eu în măsura să analizez deciziile Majestății Sale. Am încredere în puterea Sa de discernământ și sunt convins că vom înțelege mai târziu acest gest, care astăzi ni se pare fără noimă. S-a mai întâmplat deja de-a lungul istoriei...

Revenind însă la ideile de mai sus, în virtutea prieteniei care mă leagă de Principele Nicolae și a înțelegerii pe care am făcut-o mai de mult, mă văd nevoit să inversez modalitatea de adresare. Îi voi spune public Domnule Nicolae, și în privat, Alteța Regală. Pentru că în sufletul meu, are toate calitățile pentru a rămâne Principe și prieten al meu. Iar la mine, prietenia este pe viață". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel