Alexandrescu (USR): Cerem sancţionarea parlamentarilor PSD

PSD
PSD

Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a anunţat că a solicitat conducerii Parlamentului sancţionarea parlamentarilor PSD care au îmbrâncit, miercuri, jurnaliştii în timpul protestului de pe holul Parlamentului.

'Am propus azi sancţionarea parlamentarilor PSD care i-au îmbrâncit pe jurnalişti. Considerăm că este un act de agresiune asupra presei. Am arătat că Parlamentul României nu este un acvariu rezervat politicienilor, ci este un spaţiu public. Ce s-a întâmplat ieri, că au venit nouă protestatari, se întâmplă de un an şi jumătate în toate pieţele oraşelor României şi în Bucureşti. Nu a fost nimeni din Guvern sau din majoritatea parlamentară care să stea de vorbă cu aceşti oameni. Nu i-au băgat în seamă. Faptul că nouă persoane, cu un gest disperat, au venit aici să îşi spună punctul de vedere, să atragă atenţia, asta arată într-adevăr un clivaj în societate şi este datoria majorităţii parlamentare să dezamorseze acest clivaj. Clivajul este urmare a guvernării şi a măsurilor iresponsabile', a afirmat Vlad Alexandrescu, joi, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

'Strângere a şurubului' 

El susţine că urmează 'o strângere a şurubului' şi măsuri disciplinare, dar că USR va continua să-i invite pe cetăţeni în Parlament. 'Este manifestarea unei tensiuni sociale foarte grave, care se arată în societatea românească de un an şi jumătate. Nişte politicieni constată că au fost nouă persoane care au manifestat în Parlament, dar ei manifestă de luni şi ani de zile. Faptul că nu au fost băgaţi în seamă până acum, asta e adevărata problemă. Sute de mii de oameni acuză majoritatea parlamentară că ne duce de râpă. E un lucru evident. Au fost nouă oameni care au spus şi ei în Parlament ce cred. Foarte bine că au venit şi o să-i mai invităm şi altă dată. Dacă doar în felul ăsta parlamentarii puterii înţeleg ce se întâmplă, eu o să le propunem mai des acest exerciţiu', a spus Alexandrescu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel