EXCLUSIV  Alexander Hausvater: Este cel mai rău lucru. Păi cum dracu' devii tu ministru?-VIDEO

Remus Borza: Evaziunea fiscală, încurajată prin 18 Ordonanțe ale Guvernului - video
Remus Borza: Evaziunea fiscală, încurajată prin 18 Ordonanțe ale Guvernului - video

Marele regizor Alexander Hausvater care a plecat din România în 1959, împreună cu familia, a absolvit cursurile Universității din Tel Aviv și s-a întors în țara noastră în 1990, a vorbit despre politicienii care ne conduc.

El a spus că politica este singura profesie în care intri fără să dai niciun test.

"Atâta timp cât în țara aceasta nu este un model de un om politic care să își asume, pe plan moral și pe plan de leadership... În Canada și America, copiii învață ce înseamnă leadership. Leadership este ceva care faci în familia ta, în grup, este ceva care faci pentru altul. În România, faptul că nu avem modele este cel mai grav lucru imaginabil. Toate modelele sunt negative. Tot ce vezi sunt oameni pătați, oameni care vizibil sunt mediocri, oameni care nu i-ai angaja la firma ta, dar ei apar zilnic la televizor, vorbesc o limbă insuportabilă. Cel mai rău lucru este că pentru a ajunge în politică nu trebuie să treci niciun examen, niciun test, așa cum este în alte meserii. Păi cum dracu' devii tu ministru dacă nu știi nimic? Ca să fii ministru în Norvegia, stai în fața unei comisii de oameni care știu. Vreau ca omul din politică să fie măcar ca mine, dacă nu superior, măcar ca mine!", a zis Alexander Hausvater la interviurile DC News.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că politicienii dau un test - testul votului.

[citeste si]

"Putem să votăm după legi care trebuie să fie orientate spre momentul acesta de față. Nu există un număr nimimal de votanți. Nu poți să ai un guvern minoritar la 30% de voturi. Democrația spune că trebuie să fie măcar 50% din populație care să te reprezinte. Eu nu cred că populația votează pentru acești oameni. Forțele care au votat sunt forțele care sunt active", a mai zis marele regizor.

Iată răspunsul:

VEZI aici interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel