Alex Coita: Totul sacrificat pentru Dragnea. PSD, o mare problemă, dacă face asta

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Politologul Alex Coita critică atitudinea politicienilor din opoziție, după scandalul de ieri din Parlamentul României, în contextul preluării Președinției UE, fiind de părere că "totul este sacrificat doar pentru a-l da jos pe Liviu Dragnea".

"Dacă o parte dintre parlamentarii din PSD aleg să sară pârleazul şi să susţină o moţiune de cenzură împotriva propriului partid, PSD poate să închidă prăvălia (...) Să fie conştienţi că dacă o parte din actuala majoritate va sprijini o eventuală moţiune de cenzură, partidul este într-o mare problemă", a declarat Alex Coita, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Cioloș a spus lucrurilor pe nume"

"Mă uit şi nu îmi vine să cred ce se întâmplă în mediul politic. Ştiu că, uneori, Cioloș este criticat din diverse motive. De data asta, cred că a spus lucrurilor pe nume: orice fel de demers de schimbare a actualei majorităţi trebuia terminat până la finalul lui noiembrie pentru că acum suntem în logica de preşedinţie şi UE şi Juncker, Merkel, Macron se bazează pe România să ducă mai departe dosare care sunt esenţiale pentru toţi. Vorbim de Brexit, reformele de care Europa are nevoie, bugetul multianual. Fără un guvern funcțional, fără un set de miniştri care să cunoască dosarele... toate aceste lucruri periclitează avansul Uniunii Europene. Asta poate nu e cel mai grav. Cred că mai întâi trebuie să ne pese de noi şi apoi de partenerii noştri", a mai spus politologul.

Alex Coita consideră că "oricine merge cu ideea răsturnării guvernului, în momentul de față, foloseşte o strategie de pârjolire a câmpiilor, otrăvire a fântânilor. Totul este sacrificat doar pentru a-l da jos pe Liviu Dragnea. Mi se pare inacceptabil. Cred că vorbim de naivitate, de o decuplare de la realităţile europene şi a modului în care funcţionează UE şi aşteptărilor partenerilor noştri şi vorbim de o iresponsbailitate politică. Este ceva anormal. Mă aşteptam din partea domnului Klaus Iohannis la o altă abodare. Cred că, în calitate de şef, prioritatea trebuie să fie interesul României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel