Alex Coita sună ALARMA pentru Guvernul Orban: E timpul să NE TREZIM!

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita transmite un puternic semnal de trezire, acesta fiind momentul în care Guvernul României trebuie să acționeze. 

”România trebuie să genereze URGENT un plan de atragere a investițiilor care se repatriază din Asia spre Europa. Avem obligația să ținem oamenii acasă, să le oferim locuri de muncă și să aducem bani în țară. Dar pentru asta guvernul somnambul Orban-Cîțu trebuie să plece acasă și să lase locul unei garnituri de oameni noi și competenți!

Criza COVID-19 a fost un semnal de alarmă atât pentru România cât și pentru multe state europene. Am constatat că depindem de regiuni îndepărtate pentru resurse strategice, cum ar fi medicamentele și echipamente medicale. În România, în acest moment nu se produce nici măcar un gram din substanța activă PARACETAMOL!

În Europa se discută din ce în ce mai mult în aceste zile de nevoia urgentă de a aduce fabricile deținute de europeni mai aproape, în Africa de nord sau în Europa de est. România are șansa de a deveni o destinație de investiții! Pentru asta, însă, trebuie să gândim o propunere serioasă pentru fabricile care se întorc înspre Continent în contextul post-COVID-19.

Este pregătit Guvernul României? Ce le oferă astăzi firmelor care vor să se întoarcă în Europa? Cum creăm condițiile pentru a crea locuri de muncă în țară?

Sunt întrebări la care până acum nu avem niciun răspuns. Guvernul, așa cum ne-a obișnuit, moțăie la volan. E timpul să ne trezim! Autoritățile, împreună cu mediul de afaceri și centrele de expertiză, trebuie să promoveze ACUM România ca destinație de investiții. Ne trebuie un audit al oportunităților, resurselor, terenurilor, forței de muncă. Ne trebuie un catalog de facilități fiscale pentru noii investitori.

Avem șansa să transformăm criza COVID într-o oportunitate majoră pentru economia României. Avem șansa să ținem oamenii în țară, să le oferim locuri de muncă, să nu mai fim un simplu furnizor de muncă brută și piață de desfacere. Avem șansa să devenim o piesă importantă într-un nou ecosistem economic european.

Dar toate acestea nu se pot face cu acest Guvern. E nevoie rapid de un reset la nivelul conducerii țării, pe criterii de competență și nu de găști politice. Timpul curge în defavoarea noastră și fiecare zi în care autoritățile dorm pe ele este o zi în care românii se apropie mai mult de prăpastie.” scris politicianul Alex Coita, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel