Alex Coita, șocat: Mi se pare incredibil! Înghit orice li se servește

Alex Coita s-a arătat surprins de ideile care circulă, în ultima vreme, cu privire la OUG-urile prin care Guvernul ar conduce, de fapt, țara.

"Am auzit, cu surprindere, că, în ultimii doi ani, Parlamentul a fost tras pe linie moartă și că a fost înlocuit de Guvern, care conduce țara prin OUG-uri. Mă întreb: oare cei care afirmă așa ceva au aterizat în România în ianuarie 2017? Asta pentru că problema inflației de OUG-uri este una reală, cauzele se pierd în negura vremilor, iar situația trenează de aproape 20 de ani și nicio majoritate, fie ea de stânga sau de dreapta, nu a avut interesul să o schimbe.

Mi se pare incredibil cum astfel de subiecte serioase ajung să fie instrumentalizate în mod politicianist, bazându-se pe faptul că cetățenii sunt neinformați, lipsiți de interes sau pur și simplu că înghit orice li se servește în „bula" lor. O astfel de abordare, pe lângă faptul că este lipsită de respect pentru oameni, este și fake news. Și încă unul rudimentar", a scris Alex Coita pe Facebook.

"Folosesc cu sârg manualul de propagandă"

"Ca să vă demonstrez, vă rog să priviți aceste cifre pe care mi-a luat cinci minute să le dezgrop:

- În perioada 2017-2018, Guvernul a emis 198 de Ordonante, câte 98 pe an (constanță nemțească, aș putea spune), sau o Ordonanță la 90 de ore.

- Spre comparație, între 2004 și 2015, Guvernul a emis un total de 1547 de Ordonanțe de urgență, cu o medie de 141 OUG-uri și un OUG la 60 de ore.

Nu trebuie să fii olimpic la matematică pentru a înțelege ce e de înțeles. Așadar, bun venit în lumea postfactuală, în care cei care se consideră garanți ai democrației și păstrători aivalorilor civilizației occidentale folosesc cu sârg manualul de propagandă al marii puteri de la Răsărit"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel