Alex Coita, după refuzul Dăncilă - Merkel: Nu e bine!

Alex Coita
Alex Coita

Viorica Dăncilă a avut o discuție telefonică cu Angela Merkel legată de initiațiva germano-rusă privind crearea unei conducte noi care se numește Nord Stream 2.

Cancelarul german a încercat să o convingă telefonic pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniei în ceea ce privește Nord Stream 2 și conexiunea cu Rusia, informează Antena 3. Mai precis, cancelarul german a sunat-o pe Viorica Dăncilă pentru a se asigura că România nu va fi o piedică în calea proiectului germano-rus.

Viorica Dăncilă a refuzat-o pe Angela Merkel, decizie comentată și de sociologul Alex Coita, prezent la Antena 3. 

E un subiect extrem de complex


"E un subiect extrem de complex și important pentru toată Europa. Pentru că, dacă se realizează Nord Stream 2, sub pretextul diversificării rutelor de aprovizionare cu energie, Rusia are posibilitatea de a înlocui sistemul de conducte actual, de proveniență sovietică, care tranzitează Ucraina, unde Rusia are un conflict, toată această rețea de conducte ar putea fi înlocuită în proporție de 90% cu Nord Stream. Asta ce înseamnă? Europa de Est, adică Belarus, Ucraina, toată zona estică a continentului, va fi dependentă de Germania, de Rusia, prin Germania, pentru aprovizionarea cu gaz natural, Înseamnă că Rusia își va strânge și mai mult presiunea asupra Ucrainei și va avea o dominație mai mare asupra Europei de Est. Iar Germania va deveni cheia de boltă a aprovizionării cu gaze naturale a Europei", a spus Alex Coita.

VEZI ȘI Toader, la reuniunea JAI: Au fost trei teme mari de discuţie

Sociologul Alex Coita a declarat că, pentru România, acest refuz nu aduce lucruri bune: "Pentru noi, ca români, sigur, asta nu are cum să sune bine. Presiunile pe care Moscova le face astăzi, ca Deveselu să devină un punct de negociere. Vă dați seama, Trump, fiind foarte pragmatic și apreciind extrem de mult realitatea, așteaptă să vadă că România este un aliat, însă dintr-o dată devine confuz, cine știe, Doamne ferește, poate ajunge Deveselu punct de negociere. Atunci vom fi într-un moment foarte grav". 

CITEȘTE ȘI Bugetul a fost adoptat de Guvern. PSD: Ne concentrăm pe investiţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel