Alex Coita, despre Dacian Cioloș: Nu ar vrea să fie acuzat de dublu standard. Și totuși, șoc!

Rodica Mitu / 12 sep 2019 / 11:00 Salveaza PDF Comentarii
Alex Coita
Descriere foto: Alex Coita

Alex Coita a reacționat după ce Poliţia judiciară din Franţa a audiat-o marţi pe Sylvie Goulard.

„Doamna Sylvie Goulard, propunerea președintelui Macron pentru portofoliul de Comisar european al Franței, s-a prezentat marți la o secție de poliție din Nanterre, o suburbie a Parisului.

Nu, doamna Goulard nu și-a pierdut buletinul. Domnia sa este acuzată că a delapidat 45 000 de euro din bani europeni prin angajări fictive ale unor asistenți parlamentari, care de fapt lucrau pentru partid.

Excusez-moi? Puteți să dați înapoi banda? Comisarul european propus de Franța, o persoană apropiată de domnul Macron, este acuzat într-un caz de corupție? De angajări fictive? Din bani europeni? C'est incroyable! Nu cred că a mai existat un astfel de caz în istoria Uniunii Europene. Sau a existat? Nu mai știu...

Cert este un lucru: cu siguranță liderul grupului Renew Europe, românul verde Dacian Cioloș, cunoscut luptător pentru statul de drept și lupta anticorupție, se opune vehement acestui cadou otrăvit care riscă să decredibilizeze proiectul lui politic! Cu siguranță domnul Cioloș, care a criticat dur nominalizarea doamnei Plumb pe motive de integritate, nu ar vrea să fie acuzat de dublu standard, ipocrizie, sau partizanat cu Franța în detrimentul propriei țări.

Și totuși, șoc!

 

Domnul Cioloș a stat de vorbă cu doamna Goulard și a decis că este nevinovată. Toate astea în timp ce ancheta poliției în Franța este în curs de derulare. Prin urmare, grupul Renew Europe o va susține pe doamna Goulard!

Altfel stau, evident, lucrurile în cazul doamnei Plumb, care sigur-sigur e vinovată de corupție, pentru că l-a susținut pe cel mai corupt dintre corupți, un personaj detestabil, condamnat într-un caz în care era acuzat de... angajări fictive ale unor oameni care de fapt lucrau pentru partid.

Uneori, politica, la fel ca istoria, era un simț al umorului aparte. Păcat că domnul Cioloș nu va putea zâmbi, de teama să nu se crape stratul gros de ipocrizie”, a scris Alex Coita, joi, pe contul său de Facebook.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26