Alerta de meningită se extinde! Tratament profilactic pentru cei care au intrat în contact cu pacienții

meningita
meningita

Alerta de meningită se extinde. Două noi cazuri au fost confirmate în ultimele ore. Medicii oferă tratament profilactic pentru cei care au intrat în contact cu pacinții. 

Două noi cazuri au apărut în ultimele ore. Este vorba de o elevă din Botoșani și o adolescentă de 15 ani din Botoșani. Toate persoanele care au intrat în contact cu adolescenta în vârstă de 15 ani suspectă de meningită au început tratamentul profilactic, aşa cum prevede protocolul medical în astfel de situaţii.

Fata, care provine dintr-o familie monoparentală şi locuieşte într-o comună din judeţul Vaslui, a avut o dispută cu mama sa şi a plecat de la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ea s-a refugiat în subsolul unui bloc din municipiul Vaslui, fiind ulterior identificată de poliţiştii locali şi dusă la un centru social.

"Fata ar fi plecat de acasă pe data de 14 aprilie, a stat o perioadă în subsolul unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare, iar pe data de 17 aprilie a fost identificată de poliţiştii locali şi adusă într-un centru. Ea se afla într-un proces de evaluare, specialiştii noştri urmau să decidă dacă în cazul ei se impune o măsură de protecţie. Până pe data de 22 aprilie nu s-a simţit rău. În cursul zilei de luni, imediat cum a acuzat dureri abdominale şi o stare de amorţeală, a fost chemată o ambulanţă care a transportat-o la spital", au declarat reprezentanţii DGASPC Vaslui.

Adolescentă din Iași, de urgență la spital

O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost trimisă, marţi, în stare gravă la un spital din judeţul Iaşi, fiind suspectă de meningită.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi.

'Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor', a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Vezi și: GRIPA continuă să facă victime. Ultimele date ale INSP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel