Alertă de GRIPĂ la o grădiniță din Sibiu. Cursuri suspendate

Este alertă de gripă la o grădiniță din Sibiu după ce la doi copii a fost confirmat virusul. De asemenea, mai multe persoane sunt suspecte. 

În perioada 28-31 martie 2019, la Grădiniţa nr. 5 din Sibiu, s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Este vorba despre simptome la nouă copii și trei angajați ai grădiniței.

De asemenea, un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată despre primele 4 cazuri în data de 01 aprilie 2019, moment în care a fost declanşată investigaţia epidemiologică şi au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical şcolar şi conducerea unităţii.

Activitate suspendată

De asemenea, a fost recomandată şi suspendarea activităţii a uneia din grupele grădiniţei, unde s-au înregistrat 8 cazuri la copii, până în data de 05 aprilie.

Rezultatul celor două probe recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, comunicat de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti astăzi, 08 aprilie 2019, a fost pozitiv pentru virus gripal de tip AH3.

Vezi și: VIDEO Premieră la o grădină Zoo din țară. Panda roșu, unicat în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel