Aleksei Navalnîi, otrăvit cu un agent din categoria Noviciok. Bogdan Chirieac: Asta e Rusia! Situații politice tot mai grave

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din categoria Noviciok, au anunțat autoritățile din Germania, conform analizelor medicale. 

Aleksei Navalnîi a fost victima clară a unei tentative de otrăvire cu un agent neurotoxic din categoria Noviciok, a susținut Angela Merkel într-o conferință de presă. Statele lumii, printre care și SUA, au reacționat imediat după aceste declarații ale Germaniei. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebat ce înseamnă toate aceste reacții față de ceea ce s-a întâmplat.

”Înseamnă o încordare și mai mare în situația internațională. Pe lângă pandemie, pe lângă o criză economică fără precedent, iată că avem și aceste elemente tipice războiului rece, ucideri, otrăviri, sancțiuni internaționale. Rusia este oricum sancționată, acum când vorbim, în glumă. Alte sancțiuni internaționale nu ar ajuta nici Europa, nici Rusia, dar probabil că ele vor fi impuse. Așa vom merge de aici încolo. Situația economică internațională va provoca situații politice tot mai grave”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Cât despre intoxicarea cu agentul neurotoxic, analistul politic a precizat: 

”Cu agent neurotoxic, Noviciok, l-au depistat pe Aleksei Navalnîi. În cazul Litvinenko, a fost o demonstrație de forță, fost agent KGB, a fost otrăvit cu plutoniu, fiola de plutoniu costa 10 milioane de dolari. Deci Rusia a vrut atunci să dea un mesaj că trădătorii vor fi uciși oriunde se află pe planetă. Litvinenko se afla la Londra și a murit încet, în chinuri, în fața camerelor de luat vederi. Nu este o atitudine, sub nicio formă, de stat democratic, liber, doritor de prosperitate. Este un tip autoritar. Asta e Rusia din lumea reală”, a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel