ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Verifică online secția ta de votare și dacă figurezi pe listele permanente

Vot stampila
Vot stampila

Duminică este primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. În 2 noiembrie, alegătorii pun ștampila pe unul dintre cei paisprezece candidați pentru Palatul Cotroceni. Votanții pot verifica online, introducând CNP-ul, care este secția lor de votare. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Secțiile de votare vor fi deschise duminică, de la ora 07:00 la ora 21:00. Persoanele care vor vota de mai multe ori și cele care vor introduce în urmă mai mult de un buletin de vot riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Cu aceeași sancțiune sunt amendați și cei care utilizează o carte de alegător sau a un act de indentitate nul sau fals sau un buletin de vot fals.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Alegătorii votează la secția de votare unde sunt arondați potrivit domiciliului. Pentru a afla unde votează și dacă figurează în listele electorale permanente, alegătorii pot verifica accesând Registrul electoral și introducând CNP-ul și numele. Alegătorul află dacă se află pe lista electorală permanentă și secția de votare la care este arondat. 

VERIFICĂ AICI SECȚIA DE VOTARE

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Dacă alegătorii nu se regăsesc în Registrul electoral sau există o diferență între datele reale și datele Registrului electoral, pot semnala primarii sau direct AEP, la numărul de telefon  021 310 0767.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Alegătorii pot vota cu următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, iar, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării. Paşaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar și titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetăenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votării pot vota la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, TUR ÎNTÂI DE SCRUTIN. Cererile pentru urna de votare trebuie depuse în scris a secția de votare sâmbătă, între 18:00 și 20:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel