ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu, strategii de președinte după modelul Bulgariei și Elveției

Candidatul independent la alegerile prezidențiale 2014, Teodor Meleșcanu, își dezvăluie proiectul de președinte, bazat pe strategii culese din alte țări, precum Bulgaria sau Elveția. 

Colectare de taxe și impozite

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - TEODOR MELEȘCANU. "Dacă vă uitați la România, unde rata de colectare a taxelor și impozitelor este de aproximativ 32%, față de peste 80% în Elveția sau în Germania, realizăm imediat principala dificultate pe care o are statul român. Evident că toată lumea se așteaptă ca statul să intervină cu programe sociale, de pensii, cu investiții în infrastructură, dar, în același timp, toată lumea este foarte conștientă de faptul că încasările la buget sunt foarte mici. În Bulgaria, rata de colectare a impozitelor și taxelor este de 42%. Este cu 10% mai mare ca în România. Dacă am reuși să colectăm impozitele și taxele la nivelul Bulgariei, ar rezulta 10 miliarde euro în plus pe an, fără niciun efort deosebit", a spus Teodor Meleșcanu, luni, la dezbaterea "România și calea consensuală". 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - TEODOR MELEȘCANU. Teodor Meleșcanu a subliniat că în România nu s-a realizat niciodată un proiect de lege în urma unei inițiative populare.

SONDAJ INSCOP. Câtă încredere au românii în DNA, SRI, SIE și ANI

Legi prin referendum

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - TEODOR MELEȘCANU. "Toate legile care se adoptă în Elveția, se adoptă prin referendum. O să îmi spuneți că este o chestiune imposibil de realizat. Ea se face foarte bine. (...) Nu vreau să aveți impresia că Parlamentul este un simplu organism care pune ștampilă pe ce a hotărât poporul prin referendum. Este cel care creează normele juridice prin care voința populară, exprimată în cadrul referendumului, se pune în acțiune. Și noi avem, în Constituție, posibilitatea unei inițiative populare, dacă nu mă înșală memoria, 400.000 de semnături, niciodată nu s-a realizat în România un proiect de lege care să fie rezultatul unei inițiative populare", a mai afirmat candidatul independent.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - TEODOR MELEȘCANU. Teodor Meleșcanu a mai arătat că ar fi adeptul unui Guvern de uniune națională, "care să fie o reprezentare mult mai largă a tuturor partidelor, dacă se poate, din Parlament". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel