Mircea Geoană îi declară război lui Victor Ponta pentru Președinție

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Scandalul pentru alegerile prezidențiale 2014 mocnește în PSD. Mircea Geoană exclude orice alt candidat din afara partidului și se compară electoral cu Victor Ponta. 

"Am spus un lucru care este evident. PSD trebuie să aibă candidat propriu la Președinție. Am spus că nu există o formulă cu șanse de reușite din afara PSD. Am spus și repet că dacă Victor Ponta va decide să nu candideze și să-și continue mandatul de prim-ministru și lider al partidului, sunt dispus și hotărât să candidez. Este o chestiune de logică politică elementară. Candidatul PSD, care sunt convins că va câștiga alegerile prezidențiale, trebuie să întrunească două condiții: să ia toate voturile PSD- cele peste 3 milioane și încă 2,5 milioane de voturi din alte zone. Atunci întrebarea este între actualul și fostul lider al PSD care este cel mai potrivit să întrunească aceste două condiții cumulative. Am făcut acest lucru în 2009. Am câștigat mult peste voturile PSD-ului. Astăzi, actualul lider al PSD sunt convins că poate să facă acest lucru, dar dacă domnia sa dorește, cum pare să-și dorească, să rămână premier cel puțin până în 2016, sunt convins că această formulă este una mai mult decât bună pentru țară: continuăm guvernarea, păstrăm majoritatea, dăm țării președintele", a declarat Mircea Geoană, la Adevărul Live.

VEZI și: Ponta dezvăluie lista scurtă a PSD la prezidențiale. Lovitură pentru Geoană

Întrebat dacă este o condiție esențială pentru candidatura sa retragerea lui Victor Ponta, Mircea Geoană a răspuns ezitant, spunând că este o discuție pe care o vor avea un partid, că au un statut care vorbește clar despre un vot intern și despre o validare în congres, forul care sancționează. "Uitați-vă cât de frumoase și spectaculoase sunt alegerile interne de partid la socialiștii francezi, uitați-vă ce superbitate de competiție este în America, dar evident prima condiție este să vedem ce decide președinte partidului nostru astăzi, dacă va decide să candideze îl voi sprijini, inclusiv eu". 

A precizat că nicio altă formulă din afara partidului nu este plauzibilă sau acceptabilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel