MIRCEA DIACONU, candidat "iepure" la alegerile prezidențiale? Lista analiștilor

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Analiștii politici au făcut o listă a posibililor candidați așa-numiți "iepuri" la alegerile prezidențiale 2014. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Analiștii spun că cea mai cunoscută categorie a candidatului-iepure se referă la competitorii anunțați cu mult timp înainte care înainte de startul campaniei se retrag ca să lase loc adevăratului candidat. Metoda a fost experimentată cu succes în 2004- Theodor Stolojan i-a lăsat cale liberă lui Traian Băsescu.

Consultanții politici susțin că în PSD candidați-iepuri ar fi Sorin Oprescu şi Mircea Geoană, în aşteptarea anunţului oficial al candidaturii lui Victor Ponta.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. "Mai există o categorie. De exemplu, este cea a candidaţilor care trebuie să facă servicii cuiva. De exemplu, un candidat care lucrează în realitate pentru un om de stânga, va încerca să rupă voturi din bazinul de dreapta şi viceversa", spune Valeriu Turcan, consultant politic, potrivit Digi 24

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Numele lui Mircea Diaconu a mai fost implicat în discuții despre alegerile prezidențiale. Consultantul politic Radu Magdin opinează că ar putea fi un candidat iepure- "Clar există acolo un electorat pe care ceilalţi nu-l pot capitaliza şi va conta foarte mult dacă Mircea Diaconu se va înscrie în cursa cu pricina. Va conta foarte mult direcţia pe care el o va da voturilor sale - probabil nu multe, undeva pe la 2-3% - în turul doi".

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Valeriu Turcan mai spune că "mulţi astfel de candidaţi sunt exploataţi în orb. De exemplu, vine cineva şi le spune: eşti foarte bun, viitorul României stă în tine, îmi place credinţa în valorile pe care le argumentezi în fiecare zi. Uite, noi vrem să îţi facem campanie. Mergi şi anunţă candidatura. Vom investi în tine! În mod evident, în alegerile din 2014 vor exista candidaţi în care se vor investi resurse pentru a ocupa un segment electoral şi spaţiu mediatic, ca ei să fure din voturile cuiva". 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Analiștii spun că în categoria "candidaţi de tip iepure" ar fi și Dan Diaconescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care ar urma să ia din voturile dreptei. Cristian Diaconescu, care ar urma să se retragă din cursă pentru a-i lăsa cale liberă Elenei Udrea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel