ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis refuză confruntarea cu Victor Ponta. Alfred Bulai: Klaus Iohannis ar fi penibil. Va pierde dramatic

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale Victor Ponta l-a provocat, în repetate rânduri, pe contracandidatul din partea ACL, Klaus Iohannis, la patru dezbateri electorale. Klaus Iohannis nu răspunde. Lasă o decizie în seama echipei sale. Ludovic Orban s-a rezumat, marți, în a declara că ACL vrea o dezbatere pe un teren neutru. 

UPDATE: Klaus Iohannis îl refuză oficial pe Victor Ponta

Iată declarația lui Klaus Iohannis: "Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Ponta, cu moderatorii preferați

Domnul Ponta și-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii și temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil într-o democrație consolidată. Nu poate decide un singur candidat detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor.

Comportament nedemocratic

Eu și echipa mea nu avem cum să girăm un astfel de comportament nedemocratic și prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabilă pentru toate părțile implicate. Refuzăm această nouă tentativă de a pune pumnul în gura presei prin impunerea unui format prestabilit de PSD, după ce săptămâna trecută Victor Ponta și membrii Guvernului său au fost pe punctul de a aviza favorabil propunerea legislativă a senatorului PSD Șerban Nicolae care introducea pedepse severe pentru jurnaliștii care își fac meseria și informează onest cetățenii.

Apel de urgență pentru Ponta

Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României.

Timpul foarte scurt rămas din această campanie nu mai permite tergiversări. Singura variantă corectă este să avem o dezbatere organizată pe un teren neutru, în care temele să fie stabilite de către jurnaliști, iar nu de către candidatul Victor Ponta, o confruntare la care să aibă acces toată presa și toate televiziunile din România, inclusiv televiziunea publică". 

Penibil

"Ei încearcă tot posibililul ca să nu-l ducă pe Klaus Iohannis la o confruntare cu Victor Ponta, pentru că ar fi penibil. Dacă-l pui să vorbească cu cineva, într-o discuție directă, e vai de capul lui. Vor încerca, dacă se poate să nu apară. Va fi greu să nu apară, pentru că va și pierde, din punctul de vedere", a declarat sociologul Alfred Bulai, pentru DC NEWS. 

"Mircea Geoană este un savant pe lângă Klaus Iohannis"

Întrebat dacă se teme să nu piardă cum a pierdut Mircea Geoană în fața lui Traian Băsescu, în urma dezbaterii electorale, Alfred Bulai a comentat: "El e la nivelul lui Ilie Năstase din '96. Habar nu are despre ce e vorba. Va pierde dramatic. Mircea Geoană este un savant pe lângă Klaus Iohannis. Pierde radical că nu e în stare". 

Calcul intern în ACL

Alfred Bulai a adăugat că "Problema este cât pierde. E un calcul pe care cei de la ACL o să-l facă: cât pierde dacă merge, cât pierde dacă nu merge. Din punctul meu de vedere, dacă participă pierde mai mult, pentru că nu poate fi decât penibil. Dacă o să fie o confruntare, o să fie una singură, la sfârșit, și să fie una în care să fie puse reguli astfel încât să nu fie chiar o confruntare". 

EXCLUSIV. Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE despre votul la Ambasada României din Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel