EXCLUSIV  ALEGERILE PARLAMENTARE 2016. Partidul care ar fi luat fața PMP și ALDE, dacă...

Sociologul Alfred Bulai atrage atenția asupra unui partid nou pe scena politică. 

”Partidele au încetățenit această formulă anti-campanie, în care nu există nici măcar dezbateri. Au propus pe la televiziune toate numele de randul doi-trei, care nu puteau să facă audiență. Practic, nu a existat campanie, bruma de campanie a existat până la începutul ei oficial”, a spus Alfred Bulai pentru DCNews

Sociologul subliniază că PSD va fi pe primul loc, indiferent de prezență. ALDE și PMP sunt la limită, în jur de 5%. ”Sigur că ALDE va fi ajutat de PSD, măcar pe ideea să aibă grijă să nu fie furați. Dacă nu ai oameni prin secțiile de votare s-ar putea să ai probleme, așa cum probabil va avea aceeași grijă părintească și PNL în raport cu USR” spune Alfred Bulai. 

[citeste si]

”PRU nu cred că intră, deși va avea un scor foarte bun, însă e șansa e foarte mică să aibă peste 5%. Probabil va fi peste 3 sau 4, dar mă îndoiesc că va fi peste 5. Desigur, și aici depinde de prezență, de cum vor activa pe ultima sută. Cel puțin 5-10% se judecă în țară în funcție de oamenii pe care-i ai în teritoriu, în secțiile de votare, în numărare, supraveghere”, a spus Alfred Bulai. ”Dacă PRU intră, PSD-ALDE-PRU ar avea un scor chiar confortabil”, subliniază sociologul.

El a atras atenția că mâine ”e o zi frumoasă, bună de vot, dar depinde pentru cine. Adică, pentru unii e bună, dar pentru alții e proastă că se duc la munte. Tinerii vor merge mai degrabă la munte și dacă au timp, votează. E cu dublu tăiș”. 

”Principalul element nu e dat de vreme mâine, ci de mobilizarea partidelor.”, a adăugat Bulai. El crede că PMP va lua mai multe voturi decât la locale. În schimb, ALDE nu crede că lua numărul de voturi de la locale, pentru că nu au fost activi și ar fi fost pe trend mai bun în vară. 

PRU ar fi luat fața PMP și ALDE dacă mai erau 6 luni

În ceea ce privește PRU, Alfred Bulai subliniază că ”PRU are deja luați oameni din PSD sau de pe unde au mai putut, au parțial niște zone unde probabil că se vor descurca, dar și acolo trebuie să se mobilizeze pentru că sunt zone întregi din România, unde nu au acoperire. Au muncit foarte mult în ultima vreme, în comparație cu partidele mici, care practic n-au existat. Asta a făcut să se distanțeze de ceilalți, însă ambiția de 5% e destul de mare pentru ei. Dacă mai era timp, în mod sigur intrau. Ar fi întrecut PMP și dacă nu chiar și ALDE. Dacă alegerile erau peste șase luni, probabil că aveau șanse. Partidele care nu vor intra sunt în pragul dizolvării. Miza lor va fi foarte mică. De aia și disperarea e mare la ei.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel