EXCLUSIV  ALEGERILE PARLAMENTARE 2016. Alfred Bulai, calculele momentului: Risc major pentru PSD

Sociologul Alfred Bulai a făcut calcule în baza numărului de votanți de la locale și a altor aproximări. El afirmă că ”PMP și ALDE pot să nu intre în Parlament. UDMR nu are problemă, intră oricum pe regula cu cinci județe”. 

”PSD la o prezență de 48% a avut 2.800.000 votanți, la care s-au adăugat câteva zeci de mii pierdute în alianțe locale cu ALDE și UNPR, dar cel puțin 1-2 două procente i le fură acum PRU. Am aproximat o creștere de opt ori a USR față de USB (60% din țară este urbană și cel puțin jumătate din urban este suficient de mare ca să atragă și votanți de tip USB), ALDE după mine va obține mai puțin decât la locale, cred că PMP obține ceva mai mult față de locale. Dacă ALDE va fi ajutat însă de PSD va avea un plus de circa 0.5 procente. Se vor redistribui circa 8.81 procente în această variantă, deși cred că este posibil ca acest voturi să fie cam 10%. Dacă nu intră PRU atunci raportul între PSD ALDE și restul e de 42.89 la 48.30. Dacă intră PRU și este aliat cu PSD, atunci raportul PSD față de restul lumii este de 47.89 la 48.3” transmite sociologul Alfred Bulai pentru DCNews

”Dacă prezența este mai mică de 40% atunci șansa ca PSD să facă guvernul este foarte mare. Dacă nu intră ALDE și nici PMP atunci UDMR (care va avea mandate) va decide singur guvernul.” conchide sociologul. 

(w300)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel