ALEGERILE LOCALE din România, în presa internațională: Primul test pentru clasa politică după incendiul din Colectiv

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne duminică pentru a-şi desemna primarii şi consilierii locali, alegerile fiind marcate de dosare de corupţie care îi vizează pe candidaţi sau pe foşti edili şi constituind primul test pentru clasa politică după incendiul din Colectiv, susţine AFP.

La București, primăria este în prezent condusă de un interimar, întrucât fostul primar Sorin Oprescu este urmărit de justiție pentru un caz de luare de mită. Cinci dintre cei șase primari de sectoare sunt, de asemenea, acuzați în diverse dosare, continuă agenția franceză de presă.

În pofida problemelor judiciare, numeroși candidați se prezintă duminică în fața alegătorilor români.

Acest vot constituie primul test electoral pentru clasa politică din România după tragedia provocată de incendiul de la clubul Colectiv din București, care a șocat întreaga țară și a fost urmată de căderea guvernului social-democrat condus de Victor Ponta. Țara este în prezent guvernată de un executiv format din tehnocrați, mai menționează sursa citată.

În cursa pentru primăria capitalei României, sondajele de opinie o dau câștigătoare pe Gabriela Firea, candidata alianței PSD-UNPR.

Birourile de vot s-au deschis la ora locală 07:00 (04:00 GMT) și se vor închide la ora 21:00 (18:00 GMT), iar primele rezultate oficiale ale scrutinului vor fi anunțate luni, potrivit Biroului Electoral Central, adaugă AFP, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel