Alegeri USR. Ce spune Nicușor Dan despre tensiunile din partid

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă, referitor la discuțiile care au avut loc pe marginea statutului partidului, că în partid sunt mulţi oameni inteligenţi care au uneori opinii divergente.

"Am discutat de delegaţii la Congres foarte scurt. Pe statut am discutat de raportul între structuri. Acum suntem la raportul între structurile executive şi, chiar dacă există opinii divergente, discuţiile sunt foarte consistente. Este un partid cu mulţi oameni foarte inteligenţi şi mulţi oameni foarte inteligenţi au foarte multe idei care uneori sunt contradictorii, dar toată lumea din partidul ăsta îi doreşte binele şi discuţiile sunt foarte constructive. (...) Acum suntem la discuţia despre împărţirea rolurilor executive şi este o discuţie dacă vicepreşedinţii să aibă un rol executiv propriu-zis sau să aibă doar un rol de reprezentare şi împreună Biroul Naţional să supravegheze structura executivă. Dacă nu vom ajunge la o soluţie, aşa cum am spus de la început, ne vom duce la Congres cu două sau trei soluţii diferite şi Congresul va vota", a afirmat Nicuşor Dan. 

El a spus că propunerile de modificare a statutului au totalizat 440 de pagini şi că lucrul cel mai important este ca partidul să funcţioneze. 

"Chestiunea cea mai importantă este ca acest partid să funcţioneze. Unul din lucrurile extrem de importante este ca filialele să se simtă reprezentate. Până acum din cauză că nu am avut timp, Biroul Naţional era doar din Bucureşti. Acum, în urma Congresului, va avea reprezentanţi de peste tot. Vom avea încă - şi aici pare că există un larg consens - un organism peste Biroul Naţional în care să fie reprezentanţii filialelor judeţene", a explicat preşedintele USR, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă, în afara sa, şi-a mai anunţat cineva intenţia să candideze la şefia USR, Nicuşor Dan a afirmat că în partid e "o competiţie deschisă colegială" iar candidaturile pot fi depuse până pe 30 aprilie. 

"Orice competiţie face bine partidului şi duce partidul înainte", a susţinut el. 

Conducerea Uniunii Salvaţi România s-a întâlnit sâmbătă cu liderii filialelor judeţene, parlamentarii USR şi reprezentanţii consilierilor locali din Bucureşti pentru a stabili modul de organizare a Congresului partidului, care va avea loc între 11 şi 14 mai, la Cluj, precum şi pentru dezbaterea proiectul de statut. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel