Alegeri SUA, rezultat. Chirieac: Lucrurile se complică. Se vor complica și pentru România

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre rezultatele de la alegerile parțiale din SUA, precizând că ele reprezintă și un semnal de alarmă și pentru România.

Deși republicanii președintelui Trump și-au mărit controlul în Senat, o lovitură pentru actuala administrație de la Casa Albă o reprezintă victoria democraților care au câștigat Camera Reprezentanților după opt ani, astfel că ei pot bloca proiectele republicanilor.

Întrebat ce efecte ar putea să aibă victoria democraților în Camera Reprezentanților pe care republicanii au pierdut-o, Bogdan Chirieac a precizat:

„Sincer să fiu mi-aș fi dorit să nu se întâmple acest lucru. Și așa Donald Trump are mari dificultăți în exercitarea mandatul, din cauza 'deep state', a statului subteran din SUA. De multe ori situația din America este similară cu cea din România. Oamenii aleși nu pot să își exercite mandatul din cauza opoziției statului subteran. 

Până acum, Parlamentul din SUA avea aceeași culoare cu președintele, era republican. Acum Camera Reprezentanților a devenit controlată de Partidul Democrat, sigur la diferență nu foarte mare. Va fi foarte greu pentru Trump să își desfășoare ultimii doi ani de mandat. A fost o mobilizare extraordinară. Cred că președintele american a făcut o eroare electorală fiindcă a fost ca un referendum pentru activitatea sa. Economia SUA merge excepțional, împreună cu ea și economia lumii. Probabil că lumea se aștepta ca în numele lui Trump să se voteze iar republicanii să își păstreze majoritatea în Cameră.

Democrații au amenințat cu 150 de comisii de anchetă pentru președintele Trump. Lucrurile se complică acolo. Îmi e teamă că lucrurile se vor complica și pentru România. Revenirea la democrație din ultimii doi ani pentru țara noastră, oprirea abuzurilor, oprirea încălcării libertăților și drepturilor omului petrecute în România până în 2015-2016, se pot reîntoarce. Democrații sunt cei apropiați de miliardarul american George Soros care și-a expus voința în sensul în care minoritatea controlează majoritatea. În opinia mea toate lucrurile acestea se vor restrânge negativ și asupra României”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel