Alegeri SUA 2018. Chirieac: Importante pentru România. Amănunt pe care unii îl ignoră

Donald Trump
Donald Trump

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația de pe scena politică din Statele Unite, unde au loc alegeri, considerând că momentul este de o mare importanță pentru România.

Americanii sunt chemaţi la urne pentru a-şi desemna reprezentanţii în Congres. În urma scrutinului vor fi aleşi toţi cei 435 de congresmeni ai Camerei Reprezentanţilor, o treime dintre senatori şi 36 de guvernatori ai statelor americane, aceste alegeri fiind văzute ca o evaluare a aprecierii pe care americanii o dau primei jumătăţi de mandat al lui Trump.

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că alegerile din Statele Unite sunt importante pentru țara noastră, situația de pe scena politică fiind una similară:

"Au o mare importanță aceste alegeri pentru România fiindcă situația în America este oarecum similară cu cea din România. Donald Trump a câștigat alegerile, dar statul subteran american, și el virusat de foarte mulți ani, l-a tot împiedicat să își exercite mandatul. Donald Trump, fiind un om foarte puternic, a reușit totuși să dea liniile directoare, inclusiv în crearea de noi locuri de muncă - economia americană duduie la modul real - și are mulți sprijinitori cetățeni americani. Cred că este și la vârf. El a plecat de la 34%, are 51% încredere acum la doi ani de la câștigarea mandatului. 51% este extraordinar.

Problema este că dacă democrații vor câștiga Camera Reprezentanților, ei au și anunțat că vor înființa 150 de comisii de anchetă pe toate segmentele administrației blocând practic administrația. Știți chestiunea cu America, cu intervenția Rusiei. Și acolo se întâmplă lucruri aberante. Să nu uităm că alegerile din 2016 au fost organizate de administrația democrată a președintului Barack Obama. Dacă Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale vina este a administrației Obama, nu a lui Donald Trump. Este un amănunt pe care unii îl ignoră. Administraţia este integral responsabilă pentru organizarea alegerilor", a declarat analistul Bogdan Chirieac, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Ne privește direct ce se întâmplă"

"Dacă preşedintele Trump, aflat în plin proces de reformă a administraţiei americane, a administraţiei lumii, în acest moment, în diminuarea influenţei pe care o are un om deasupra vremurilor, cum este George Soros - dacă nu va avea Camera Reprezentanţilor, statul subteran american îl va împiedica să îşi mai exercite mandatul. O va face cu enorm de multă dificultate şi asta pentru că SUA sunt o democraţie profundă, aşezată şi este foarte greu - cum este cazul României - ca nişte inşi numiţi să îi blocheze pe cei aleşi. În America, cei aleşi sunt stânjeniţi de cei osificaţi pe funcţii. Ne privește direct ce se întâmplă", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel