Alegeri Primăria Deva. Orban amenință Guvernul cu INSTANȚA

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că Guvernul trebuie să anunţe data alegerilor anticipate pentru Primăria Deva până cel târziu la data de 15 septembrie, în caz contrar liberalii fiind decişi să se adreseze instanţei de judecată pentru ca Executivul să stabilească o zi anume pentru viitorul scrutin, potrivit Agerpres.

"În cazul în care, până la data de 15 septembrie, Guvernul nu va anunţa data alegerilor la Deva, vom face exact ca în alte localităţi în care Guvernul a refuzat să organizeze alegeri - ne vom adresa instanţei pentru a obliga Guvernul să-şi îndeplinească obligaţia legală de a organiza alegeri. Eu nu-mi aduc aminte ca Deva să fi fost condusă de PSD. (...) La ora actuală, în mod ilegitim, fără niciun fel de vot din partea devenilor, la conducerea interimară a Devei se află un reprezentant al PSD", a spus preşedintele PNL, într-o conferinţă de presă. 

Ludovic Orban a susţinut că actuala administraţie social-democrată a municipiului Deva nu reuşit să atragă investiţii, iar climatul din mediul de afaceri s-ar fi "deteriorat". 

"În Deva nu se atrag investiţii, nu se atrag fonduri europene pentru proiecte, climatul investiţional s-a deteriorat. Există o mare nemulţumire în mediul de afaceri legată de administraţia locală. Noi vrem ca cetăţenii municipiului Deva să îşi aleagă ei primarul, nu pesediştii de la Bucureşti", a completat Orban. 

La rândul său, preşedintele PNL Deva, Tiberiu Balint, a spus că nivelul investiţiilor din municipiu a scăzut, opinând că una din cauze este şi faptul că la conducerea oraşului se află un primar interimar. 

"Deva se află într-o situaţie unică: nivelul investiţiilor este la cel mai jos nivel. Doar opt lucrări se află în derulare, cu finanţare de la Primăria Deva. Nu există fonduri UE, nu sunt contracte semnate. Faptul că avem un primar interimar are un impact negativ asupra oraşului", a susţinut Balint. 

Fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea, a fost desemnat oficial de conducerea organizaţiei locale a Partidului Naţional Liberal să intre în cursa pentru funcţia de primar al oraşului, la momentul organizării de alegeri parţiale. 

Partidele politice se pregătesc de viitoare alegeri locale pentru Primăria Deva după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel