Ponta: Nu e ăsta scopul meu în viață. M-am grăbit o dată

Victor Ponta a fost invitat în emisiune lui Cozmin Gușă, ”România 2019”, de vineri seara, unde a comentat sondajele pentru alegerile prezidențiale, cât și o eventuală candidatură a sa la prezidențiale.

Unul dintre sondajele amintite de Gușă îl plasa pe Victor Ponta într-o poziție fruntașă în cursa pentru Cotroceni.

”Se fac foarte multe scenarii, speculații. Până la urmă, faptul că lucrurile nu merg bine toată lumea caută soluții. Desigur, lumea se întreabă cum va fi la prezidențiale. Mie mi se pare mult mai important ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, când, practic, România s-a transformat prin deciziile Curții Constituționale într-o republică parlamentară. Mie mi se pare mult mai important cine va guverna România după alegerile prezidențiale. Pentru că acolo sunt 99% din probleme”, a spus liderul Pro România.

”Faptul că la noi pe listă va fi Corina Crețu, iar la ei va fi Dacian Cioloș (la alegerile europarlamentare) e un mare avantaj, pentru că atât am avut: doi comisari europeni. E foarte greu să spui că cineva din România se pricepe la Parlamentul European, la activitatea europeană, decât cei doi. Despre mine, am învățat suficient de multă politică ca să știu cât pot și cât nu. Când sunt categoric, eu sunt categoric! Nu voi candida în 2019 pentru funcția de președinte. Dacă ne uităm pe sondaje, în 2014 eram chiar pe primul loc și am pierdut, pentru că m-am grăbit, pentru că nu aveam destulă experiență, pentru că nu am înțeles suficient de bine ce înseamnă și la ce se așteaptă oamenii, n-am înțeles cât de puternic poate să fie respingerea. Răspunsul meu e categoric: în 2019 nu candidez pentru funcția de președinte. Dacă voi mai avea odată ocazia, după alegerile din 2020, să fac parte din Executiv, da, îmi doresc acest lucru, pentru că mai am ceva de dus până la capăt. La 52 de ani ești încă tânăr pentru președinte, iar eu m-am grăbit o dată și nu vreau să fiu candidat de serviciu, că nu e ăsta scopul meu în viață”, a încheiat intervenția Victor Ponta, vineri seara, la Realitatea Tv.

Citește și: Caramitru, acuzații PNL. Bușoi: FAKE-NEWS! Nu vom lăsa acuzațiile fără răspuns

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel