Alegeri prezidențiale. Mircea Diaconu: Încerc să fiu coerent în ce fac

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Candidatul Alianţei electorale "Un om", Mircea Diaconu, aflat, vineri seara, în Baia Mare la o întâlnire cu simpatizanţii, a declarat că electoratul a început să înţeleagă rolul preşedintelui în funcţionarea statului român.

"Să vă spun ce nu mă întreabă sau nu îmi cer oamenii: nu îmi cer oamenii să fac autostrăzi sau spitale. Văd că încep oamenii să înţeleagă ce anume vor şi care ar fi aşteptările. Când vine vorba, cineva de alături zice: 'nu preşedintele face autostrăzi'. Ceea ce aş vrea tare mult să se înţeleagă cu această ocazie e că încerc să explic ce spune Constituţia şi modelul de preşedinte de care avem nevoie, aşa cum înţeleg eu. Sunt convins că oamenii înţeleg şi o să vedem în măsura votului dacă o să înţeleagă", a afirmat Mircea Diaconu.

Acesta a susţinut că în societate s-a produs o modificare a percepţiei pe care o constată în dialogurile sale cu oamenii pe care-i întâlneşte.

"Sper că e o schimbare de percepţie în raport cu alegerile de data trecută. E vorbesc cu oamenii care mi se adresează mie, nu ştiu cum percep ceilalţi, pentru că societatea românească e destul de amplă, sunt foarte multe opinii diferite. E, fireşte, normal. Dar, sper din ce în ce mai mult să înţeleagă la ce ne trebuie preşedintele", a spus Diaconu.

"Încerc să fiu coerent în tot ce fac"

În concepţia sa, un preşedinte trebuie să fie coerent cu sine însuşi iar haina pe care o poartă să fie una care să i se potrivească.

"Cum îl văd (pe viitorul preşedinte - n.red.)? Nu poţi decât să fii coerent cu tine însuţi. Dacă te îmbraci în altă haină decât a ta, arăţi rău. Orice s-ar întâmpla, haina poate să fie minunată, poate să fie cum vreţi, dar nu o haină străină. Pe un om trebuie să fie haina potrivită lui. Se vede şi pe sigla mea. Încerc să fiu coerent în tot ce fac, iar sigla acestei alianţe se numeşte 'Un om'. Şi încerc să croşetez în toate felurile cu putinţă, dar chiar sunt un om", a declarat Mircea Diaconu.

"Acolo se concentrează atenţia"

În opinia candidatului Alianţei electorale ALDE-Pro România, într-o campanie prezidenţială contează cel mult patru candidaţi.

"Discuţia se pune către cei care au şanse mai mari, acolo se concentrează atenţia. Există 'un şi alţii' în fiecare sondaj, pentru că e concentrare pe patru persoane, patru oferte", a spus Mircea Diaconu.

"Sunt obsedat de curăţenie"

În cazul în care ar ajunge preşedintele României, acesta s-ar axa pe dobândirea unei stări de bine a naţiunii şi a curăţeniei.

"Curăţenia. Sunt obsedat de curăţenie. Nu pot să beau cafea când stau la o masă dacă e o hârtie aruncată, dacă ceva nu e aşezat cum trebuie. O să ziceţi sau o să se creadă că sunt neamţ, nu mă cred neamţ, dar mă cred român de la ţară. Aşa am fost învăţat, pentru că la noi trebuia să fie ordine (...), la mine în sat aşa era. Nu pot altfel, primul lucru care mi se pare absolut firesc întâi e să arătăm bine şi apoi putem vorbi despre orice subiect", a spus Diaconu.

Candidatul Alianţei electorale "Un om" a discutat aproape trei ore cu câteva sute de simpatizanţi adunaţi în Parcul Mara din municipiul Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel