ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine sunt cei 14 candidaţi înscriși în lupta pentru Cotroceni

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Marți seara, Biroul Electoral Central a închis lista cu candidații înscriși pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. 14 candidaţi se vor lupta pentru fotoliul de președinte de la Cotroceni. Cei 14 candidați au reușit să strângă peste opt milioane de semnături pe listele depuse la BEC. Mai multe, poate, decât cei care vor fi prezenți la scrutinul din 2 noiembrie. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dintre cei care anunțaseră că vor să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, Ioan Ghișe nu a reușit să strângă cele 200.000 de semnături necesare depunerii candidaturii la BEC.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Până în acest moment la Biroul Electoral Central şi-au înregistrat candidatura 14 candidaţi. BEC s-a pronunţat pe trei candidaturi până în acest moment, emiţând decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei", a declarat, marți,  purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Miercuri,   BEC va începe analiza celorlalte dosare de candidatură depuse luni şi marţi.

"Avem la dispoziţie un termen de 48 de ore ca să emitem decizii de acceptare sau respingere a acestor dosare de candidatură, urmând ca după aceea să curgă termenele de depunere de contestaţii la aceste candidaturi la Curtea Constituţională, soluţionarea contestaţiilor de către Curtea Constituţională, iar pe 28 să constatăm rămânerea definitivă a candidaturilor", a adăugat Muhuleţ.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. VICTOR PONTA, candidatulAlianţei Electorale PSD-UNPR-PC, și-a depus,  miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. VICTOR PONTA a strâns 2,2 milioane de semnături pentru candidatura sa la Cotroceni.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Al doilea candidat înscris în cursa pentru Cotroceni a fost KLAUS IOHANNIS. Acesta a depus o listă cu peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru susținerea candidatului ACL. 

Citește și: KLAUS IOHANNIS, INCOMPATIBILITATE - ANI: ICCJ a stabilit pentru 25 SEPTEMBRIE TERMENUL pentru judecarea INCOMPATIBILITĂȚII de care este acuzat KLAUS IOHANNIS - Surse


ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Europarlamentarul MONICA MACOVEI şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota, din primul tur vom învinge. Şi David l-a învins la Goliat. (...) Am strâns peste 300.00 de semnături", a spus Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni s-au înregistrat ELENA UDREA (PMP), CĂLIN POPESCU TĂRICEANU (candidat independent), DAN DIACONESCU (PP-DD) şi KELEMEN HUNOR(UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

ELENA UDREA, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a anunţat că a strâns peste 400.000 de semnături.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU intră în cursa pentru Cotroceni ca independent, întrucât partidul pe care l-a creat, PLR, nu a fost încă înregistrat la Tribunal.

DAN DIACONESCU, candidatul PPDD, a declarat că a strâns 1 milion de semnături pentru candidatura la Preşedinţie, dar a depus la BEC doar o parte dintre ele.

KELEMEN HUNOR candidează la alegerile prezidenţiale din noiembrie din partea UDMR. Kelemen Hunor a precizat că a strâns aproape 270.000 de semnături.

Citește și: Meleșcanu, reacție acidă la pariul pierdut al lui Gitenstein


ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Marți, TEODOR MELEŞCANU şi-a depus candidatura la BEC, la o zi după ce a demisionat din fruntea SIE. Teodor Meleşcanu a declarat că a strâns aproape 400.000 de semnături şi a explicat că va candida ca independent, sprijinit de "o serie de formaţiuni".

CORNELIU VADIM TUDOR şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului România Mare. El a precizat la sediul BEC că a strâns peste 200.000 de semnături şi că-şi va vinde maşina și o parte dintre colecții pentru a face rost de bani pentru campania electorală.

WILLIAM BRÎNZĂ şi-a depus şi el marţi candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Ecologist Român marţi la Biroul Electoral Central. Ecologiştii au strâns 300.000 de semnături în sprijinul candidaturii lui William Brânză.

SZILAGYI ZSOLT, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, şi-a depus, marţi, la BEC candidatura la Preşedinţie. Szilagyi Zsolt a declarat că a depus 217.000 de semnături. 

MIREL MIRCEA AMARIŢEI, candidatul Prodemo, care şi-a depus marţi candidatura la Preşedinţie. Mirel Mircea Amariţei a spus că nu îi este frică de niciun contracandidat şi că a strâns peste 200.000 de semnături.

În cursa pentru Cotroceni s-a înscris şi preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), CONSTANTIN ROTARU.

GHEORGHE FUNAR şi-a depus candidatura la Preşedinţie în calitate de independent marţi seara, la Biroul Electoral Central (BEC). Funar a spus că a depus o listă cu 239.000 de semnături.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Campania electorală pentru primul tur de scrutin al prezidenţialelor începe pe 3 octombrie şi se va încheia pe 1 noiembrie, ora 7,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel