ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine ar putea rata intrarea în bătălia pentru Președinție

Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune candidaturi pentru alegerile prezidențiale. Deocamdată, în bătălia pentru Președinție doar opt candidați s-au înscris. Dintre cei care și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni, Corneliu Vadim Tudor, William Brânză, Gheorghe Funar, Ioan Ghişe și Szilagyi Zsolt nu şi-au oficializat încă candidaturile la BEC, scrie romaniatv.net. 

Startul înscrierilor candidaturilor la alegerile prezidențiale a fost dat de premierul Victor Ponta, care și-a înregistrat dosarul la BEC din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC săptămâna trecută.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, alți doi candidați și-au depus candidaturile la BEC: liderul PNL Klaus Iohannis din partea ACL și Monica Macovei, candidat independent.

Luni s-a înregistrat un val de depuneri de candidaturi: Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

Marți, ultimul candidat care și-a depus dosarul la BEC a fost Teodor Meleşcanu.

Dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi care nu şi-au depus încă dosarul la BEC sunt William Brânză (PER), Ioan Ghişe (independent), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, candidat PPMT.

William Brânză a anunțat că dosarul cu cele 300.000 de semnături pe care le-a strâns îl va depune la BEC marţi la ora 15.00.

Gheorghe Funar are 230.000 de semnături și îşi va depune candidatura la 21.00.

Cel care pare că are o problemă cu strângerea numărului de semnături care să-i permită intrarea în cursa electorală este fostul liberal Ioan Ghişe.

"Depinde de ce mai vine din ţară. E încurcată, s-ar putea să nu se strîngă. Până acum sunt cam trei sferturi adunate", a declarat Ghişe pentru sursa citată.

Candidaturile pentru alegerile prezidenţiale pot fi depuse la Biroul Electoral Central (BEC) până marţi, ora 24,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel