ALEGERI PREZIDENȚIALE, VOT DIASPORA. Cătălin Predoiu: Teodor Meleşcanu merită demisia. Nu a rezolvat problema

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, nu a rezolvat problema secţiilor de vot din străinătate, motiv pentru care "merită demisia", a declarat vineri prim-vicepreşedintele ACL Cătălin Predoiu.

"Este limpede că domnul Meleşcanu nu a făcut nimic în plus faţă de ce anunţase deja domnul Corlăţean. Faptul că nu s-au deschis noi secţii de votare, deşi se putea din punct de vedere juridic şi tehnic, reprezintă o încălcare a dreptului constituţional al românilor din diaspora la vot. Este motivul pentru care, cu regret trebuie să spun, domnul Meleşcanu merită demisia. Nu a rezolvat problema", a afirmat Predoiu, vineri, într-o conferinţă de presă, citează Agerpres.

El a cerut ca fondurile alocate de MAE ambasadelor să fie cheltuite transparent. "În acest context cer ca cel puţin fondurile alocate de MAE ambasadelor, consulatelor să fie cheltuite transparent. Cer MAE să afişeze pe fiecare consulat şi ambasadă destinaţia acestor cheltuieli pentru că avem informaţii că multe dintre ele se duc pe destinaţii străine de organizarea votului în sine", a spus Predoiu.

Acesta i-a îndemnat pe români să voteze duminică şi să le ceară familiilor şi prietenilor din ţară să facă acelaşi lucru. "În toată această campanie electorală am susţinut că Victor Ponta este un pericol dacă va ajunge preşedinte. Este un pericol prin el însuşi, dar este un pericol şi prin maşinăria suplimentară care se ascunde în spatele lui", a susţinut Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel