Alegeri prezidențiale. Pieleanu: Ar putea fi un candidat serios

Sociologul Marius Pieleanu este de părere că Gabriela Firea ar putea fi un candidat serios la funcția de președinte al României, însă pentru moment este prematur să se facă măsurători în acest sens. 

"Gabriela Firea se poate profila, dacă va dori la un moment dat, ca un candidat serios pentru domnul Iohannis și pentru funcția de președinte al României. PSD-ul însuși, cu excepția președintelui Dragnea, nu are o formulă agreată. Din acest punct de vedere nu putem citi decât prin această interpretare. Acum că domnul Iohannis știe că doamna Firea se bucură de încredere nu numai la nivel de București, ci și la nivel de țară, este un adevăr. Ea are o cotă de favorabilitate peste media partidului și îl poate pune pe domnul Iohannis în gardă," a spus Marius Pieleanu la România TV.

Măsurătorile, premature 

Sociologul spune că orice se poate întâmpla până la viitoarele alegeri. Totodată, Pieleanu a comentat incidentul de la recepția oferită de administrația prezidențială. 

"Nu cred că putem considera că președintele Klaus Iohannis a jignit-o pe Gabriela Firea. Nu este cazul. Eu pun totul pe seama întâmplării și neatenției faptul că nu a salutat-o la recepție. Mai departe, mi se pare prematur să spunem totuși cine ar avea șanse mai mare la prezidențiale dintre Klaus Iohannis și Gabriela Firea. Deocamdată președintele țării este în funcție și este bine văzut din acest punct de vedere. Oamenii nu-și pun în acest moment o întrebare serioasă și reală de tipul acesta, cine împotriva cui ar trebui să candideze. Riscăm ipoteze care ar fi nerealiste, cu aproximativ doi ani înainte de alegeri. Ar putea ieși un rezultat care să nu fie conform cu realitatea," a completat Marius Pieleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel