ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: BEC, lovitură dură pentru PMP și PLR

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. O decizie a Biroului Electoral Central (BEC), emisă, joi, ar putea lăsa PLR și PMP fără observatori în secțiie de votare la scrutinul electoral din noiembrie. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Cum în politică se spune că un partid fără reprezentanți în secțiile de votare nu are nicio șansă, Hotărârea emisă joi de BEC ar putea avea efecte devastatoare pentru partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și pentru cel al Elenei Udrea, PMP, alegerile prezidențiale, scrie stiripesurse.ro.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Biroul Electoral Central a emis, joi, o Hotărâre privind interpretarea prevederilor art. 18 alin. (3) și art. 22 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României: "Art. 1: Prin sintagma "partide politice parlamentare care au propus candidați" prevăzută de art. 18 alin. (3) și art. 22 alin (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se înțelege "orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianțe politice și alianțe electorale care au în componență cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În consecință, Hotărârea BEC va avea următoarele efecte:

- partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, nu există, deci nu va intra in alegerile prezidențiale, iar cel al Elenei Udrea, deși există, nu este un partid care a obținut rezultate în alegerile din parlamentare din 2012. Cu toate că are acum parlamentari, PMP nu va fi de drept în BEC și nici în BEJ sau în secțiile de votare, ci doar ca partid neparlamentar și doar în urma tragerii la sorți pentru completarea secțiilor de votare.

- există, de asemenea, o problemă și pentru cele două alianțe electorale: Alianța electorală PSD-UNPR-PC și ACL - PNL-PDL, punându-se întrebarea dacă vor avea în secțiile de votare un număr de membri din partea fiecărui partid care compune alianța sau doar unul singur, pe competitor electoral. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Deocamdată, potrivit hotărârii BEC, doar patru candidați la alegerile prezidențiale propuși de partide politice pot avea observatori în birourile electorale: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Dan Diaconescu și Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel